A. Juozaitis ir G. Nausėda tapo oficialiais kandidatais į prezidentus | KaunoDiena.lt

A. JUOZAITIS IR G. NAUSĖDA TAPO OFICIALIAIS KANDIDATAIS Į PREZIDENTUS

Prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyviais antradienį registravosi ekonomistas Gitanas Nausėda ir filosofas Arvydas Juozatis.

Jie dokumentus kartu atnešė per Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdžio pertrauką, bet tvirtino vienu metu atėję atsitiktinai.

Anksčiau politinės kampanijos dalyviu yra registravęsis Seimo narys Centro partijos vadovas Naglis Puteikis.

Politinės kampanijos dalyvio statusas pretendentams leidžia priimti aukas. Paremti kandidatus laikantis nustatytų limitų gali fiziniai asmenys bei politinės partijos, taip pat pats politinės kampanijos dalyvis gali naudoti asmenines lėšas.

Per prezidento rinkimus kandidatas daugiausiai galės išleisti 1,1 mln. eurų.

Taip pat užsiregistravę pretendentai gauna parašų rinkimo lapus. Kandidatais į prezidentus bus registruojami ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų surinkę politinės kampanijos dalyviai.

Ketinantys dalyvauti kitąmet gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose asmenys gali registruotis iki 2019-ųjų vasario 18-osios.

Apie dalyvavimą rinkimuose, be G. Nausėdos, A. Juozaičio, N. Puteikio, yra paskelbę Seimo narė ekonomistė Aušra Maldeikienė, europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Konservatorių partijos kandidate per pirminius rinkimus išrinkta parlamentarė ekonomistė Ingrida Šimonytė. Liberalų sąjūdis rinkimuose yra patvirtinęs europarlamentaro Petro Auštrevičiaus kandidatūrą.

Dėl kandidato dar nėra apsisprendę valdantieji „valstiečiai“, kaip galimas kandidatas įvardijamas premjeras Saulius Skvernelis kol kas nėra pasakęs, ar dalyvaus rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Nuomonė

V. Blinkevičiūtė rami moterėlė ir tiek, ne ministrai pensijas didina, ponai turėdami laiko pasidomėkite teisės aktais, įgausite šiokios tokios išminties ir nerašinėsite paistalų

Kaunietis

Tik už Arvydą Juozaitį balsuosime. Kiti neverti užimti šio posto.

Rinkėjas

V.Blinkeviciutes deka, kaip buvo socialinių reikalų ministre,jos deka pensijos padidejo ne 3,- litais ar eurais o ženkliai, kurių neatstato iki šiol ,kuek buvo padidntos.Graikija neverze diržų savo pensininkams ir savo pilieciams,nes žmogui reikia gyventi cia ir dabar .V.Blinkevuciutes požiūris toks pats.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS