G. Nausėda: Lietuvoje dislokuotus pirmuosius vokiečių karius gegužę aplankys O. Scholzas | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVOJE DISLOKUOTUS PIRMUOSIUS VOKIEČIŲ KARIUS GEGUŽĘ APLANKYS O. SCHOLZAS

Lietuvoje dislokuotus pirmuosius Vokietijos brigados karius gegužę aplankys šios šalies kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas), antradienį pranešė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Gegužės 6 dieną pasveikinsiu Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą, kuris lankysis Lietuvoje ir aplankys Vokietijos brigados elementus“, – žurnalistams Kauno rajone sakė šalies vadovas.

Pirmieji Vokietijos brigados kariai į šalį atvyko praėjusią savaitę.

Kiek daugiau nei 20 karių bazuosis Vilniuje ir bus atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą.

Vykdant laipsnišką brigados karių perkėlimą, prognozuojama, kad čia kartu galėtų atvykti ir maždaug trečdalio karių šeimos.

Brigadą sudarys apie 5 tūkst. karių, jie į Lietuvą turėtų atvykti iki 2027-ųjų pabaigos. Lietuva skaičiuoja, kad investicijos į vokiečių brigados priėmimui reikalingą karinę ir treniravimosi infrastruktūrą galėtų siekti 800 mln. eurų.

Apie Vokietijos brigados dislokavimą Lietuvoje imta kalbėti po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį, Vokietija konkretų įsipareigojimą dėl to paskelbė pernai birželį. Taip siekiama sustiprinti Lietuvos ir viso NATO rytinio sparno saugumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

patriotas

isivezk nh juos is cia....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS