G. Nausėda paskyrė naujus ambasadorius Rumunijoje ir Pietų Afrikos Respublikoje | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA PASKYRĖ NAUJUS AMBASADORIUS RUMUNIJOJE IR PIETŲ AFRIKOS RESPUBLIKOJE

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paskyrė naujus Lietuvos ambasadorius Rumunijoje ir Pietų Afrikos Respublikoje.

Rumunijoje Lietuvai atstovaus Artūras Žurauskas. Jis anksčiau yra vadovavęs ambasadoms Latvijoje, Kinijoje, Graikijoje. A. Žurauskas naująsias pareigas pradės eiti nuo rugpjūčio 21 dienos.

Pasak Prezidentūros, G. Nausėda susitikimo su ambasadoriumi Rumunijoje metu pabrėžė, kad Lietuva ir Rumunija yra šalys bendramintės daugeliu tarptautinės politikos klausimų.

Anot šalies vadovo, abi valstybės palaiko gerus dvišalius santykius, kurie yra paremti tvirta partneryste Europos Sąjungoje ir NATO, bendromis vertybėmis kartu tvirtai remiant Ukrainos euroatlantinės integracijos tikslus. Prezidentas akcentavo Rumunijos indėlį užtikrinant saugumą Baltijos regione, pabrėžė ryšių stiprinimo svarbą su Rumunija saugumo ir gynybos politikos srityje.

Pietų Afrikos Respublikoje šaliai atstovaus Rasa Jankauskaitė. Diplomatė naujas pareigas pradės eiti rugsėjo 1 dieną.

G. Nausėda susitikime su R. Jankauskaite aptarė dvišalių santykių raidos perspektyvas, pabrėžė Lietuvos istorinio naratyvo pristatymo ir kovos su Rusijos skleidžiama dezinformacija stiprinimo svarbą.

Šalies vadovas pabrėžė svarbą įgyvendinti kryptingą ekonominę diplomatiją, užtikrinti veiksmingą Lietuvos ekonominių ir prekybinių interesų atstovavimą, orientuojantis į inovacijų, skaitmenizavimo ir didelės pridėtinės vertės sektorius. Prezidento nuomone, svarbia veiklos kryptimi turi išlikti Pietų Afrikos Respublikos litvakų ryšių su Lietuva stiprinimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pone Prezidente

O ka dabar darysi su konservais,kurie apsi@siko su Taivaniio investicijomis.Gavo per snuki kaip su slapiu skuduru.Lustu fabrika statys Vokitijoje. Kas padengs padarytus nuostolius Lietuvai ?

jo

aiku reikalausiu, kaip ir pono nausedos svogeriai... kuo as prastesnis?

tam --,,pons nauseda,,, jooooo...

tave tokioj egzotyiskoj vietoj pasodinus y ambasadorius , rytoj jau reikalausi valstybines islaikytinio pensijos , kaip tai daro visi konservatlibersosiniai konservat degeneratai su sosal dermoKratais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS