G. Paluckas džiaugiasi sėkmingu socialdemokratų pasirodymu mažesniuose miestuose | KaunoDiena.lt

G. PALUCKAS DŽIAUGIASI SĖKMINGU SOCIALDEMOKRATŲ PASIRODYMU MAŽESNIUOSE MIESTUOSE

Socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas, nepaisant socialdemokratų pralaimėjimo didmiesčiuose, džiaugiasi partijos pergalėmis mažesniuose miestuose ir rajonuose.

Jis sako, kad nors rinkimai pralaimėti Mažeikiuose, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatai laimėjo merų postus Alytuje, Marijampolėje, Jonavoje, Utenoje.

„Akivaizdu, kad didžiuosiuose miestuose nė viena politinė partija nelaimėjo, pasitikėjimą didžiųjų miestų gyventojai atidavė komitetams. Tačiau po penkių didžiųjų miestų sekančiuose miestuose iš penkių keturiuose laimėjo socialdemokratų kelti kandidatai“, – per spaudos konferenciją pirmadienį kalbėjo socialdemokratų vadovas.

Nepaisant praradimų skilus partijai, LSDP užsitikrino daugiausiai – 15 – merų postų.

LSDP šiuose rinkimuose prarado beveik šimtą mandatų tarybose, taip pat turės vienu meru mažiau: socialdemokratai savivaldybių tarybose turės 264 atstovus bei 15 merų, 2015-aisiais jie buvo iškovoję 359 mandatus, 16 merų postų.

„Mes manome, kad laimėjome rinkimus (...). Mes laimėjome daugiausia merų Lietuvoje, ir tas rezultatas, matyt, galėtų būti traktuojamas mūsų pusėn“, – per spaudos konferenciją pirmadienį kalbėjo G. Paluckas.

Jo nuomone, partijos atsinaujinimas „duoda grąžą“ ir visuomenė pozityviai įvertino partijoje vykstančius procesus. 

„Kalbėti apie tai, kad yra kokia nors inercija, kad yra anksčiau nuveikti darbai, kad nėra naujų veidų – čia kažkokios nuoskaudos, pagieža“, – sakė LSDP vadovas.

G. Paluckas sako, kad partijai pralaimėjus rinkimus didmiesčiuose nepagrįstai klijuojama „regioninės partijos“ etiketė, nes socialdemokratai turi atstovų ir Europos Parlamente, ir frakciją Seime.

Jis tvirtino, kad socialdemokratai savivaldybėse sudarys koalicijas su įvairiomis politinėmis jėgomis, tarp jų ir „valstiečiais“, ir dešiniaisiais konservatoriais. Anot jo, tai nereiškia, kad kitąmet Seimo rinkimuose taip pat bus vienijamos jėgos, sakydamas, kad rinkimuose konkuruoja „visi prieš visus“.

„Į rinkimus eisime vieni ir be jokių išankstinių susitarimų ir, manau, visuomenė tai tikrai galės pasverti ir įvertinti“, – kalbėjo jis, paklaustas, ar nesvarsto Seimo rinkimuose vienyti jėgas su konservatoriais.

Komitetams, ypač didmiesčiuose, švenčiant pergalę prieš partijas, G. Paluckas taip pat sako nepalaikantis „dirbtinių apsunkinimų“ komitetams, tačiau pritaria valdančiųjų valstiečių iniciatyvoms imtis vienodinti sąlygas komitetams ir partijoms, ypač dėl juridinių asmenų paramos, atsakomybės po galimų pažeidimų.

Išrinktas Marijampolės meru socialdemokratas Povilas Isoda sakė, kad rinkėjų palankumą veikiausiai lėmė tai, jog šie patikėjo „ne populizmu, ne juodinimu, o konkrečiais darbais ir pasiekimais“.

Pergalę prieš „valstietį“ Henriką Šiaudinį Ignalinoje švenčiantis socialdemokratas Justas Rasikas teigė, kad Ignalina „švenčia demokratijos pergalę“, o „valstiečių“ pralaimėjimą grindė tuo, jog šie realų dėmesį rinkėjams parodė prieš pat rinkimus.

Socialdemokratai pažymi, kad rinkimų kova šiose savivaldybėse nebuvo švari ir, anot G. Palucko, naudotas „tiek nacionalinis, tiek vietinis administracinis resursas peržengiant tiek etikos, tiek įstatymų ribas“.

„Tokia praktika, kai valstybės tarnautojai išeina į gatves, nešioja agitaciją savo darbo metu, yra nepriimtini“, – kalbėjo G. Paluckas.

Pats į būsimą Vilniaus tarybą nepatekęs, socialdemokratų vadovas ir Vilniaus vicemeras G. Paluckas, vertindamas Remigijaus Šimašiaus pergalę sostinėje prieš Artūrą Zuoką, tvirtino, kad „laimėjo tas, kuris turėjo laimėti“.

„Visuomenė tiesiog įvertino padarytus darbus, prie kurių socialdemokratai taip pat prisidėjo, deja, to įvertinimo nesulaukė. Matyt, po ketverių metų tas įvertinimas bus geresnis“, – vylėsi jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

socseniai atkersyjo jaunam kolegai nupirke balsus.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS