G. Paluckas LRT veiklos tyrimą laiko politinės kontrolės įrankiu | KaunoDiena.lt

G. PALUCKAS LRT VEIKLOS TYRIMĄ LAIKO POLITINĖS KONTROLĖS ĮRANKIU

Visų kadencijų valdantieji norėjo daryti įtaką nacionaliniam transliuotojui, tačiau tik dabartinė valdžia absoliučiai nepaiso visuomenės nuomonės šiuo klausimu, mano opozicinių Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

„Tai primena didelę ir neskanią veidmainystę, nes pats tyrimas prasidėjo visai kitu tikslu. Juo buvo siekta išsiaiškinti finansinius sandorius, skaidrumą, kas kur vagia, paprastai tariant. Bet galų gale viskas susivedė į paprastą politinį dalyką, tai yra politinę kontrolę. Valdymas netinkamas, valdymo organų formavimo principus pakeiskime, pritempkime prie Seimo kadencijų“, - „Žinių radijui“ sakė socialdemokratų vadovas.

Pasak politiko, LRT tyrimo komisijos išvadose siūlomos priemonės pasitarnautų norintiems paveikti nacionalinio transliuotojo veiklą - keičiamas valdymo modelis leistų politikams po rinkimų į LRT tarybą paskirti savo žmones.

„Visos valdžios norėjo daryti įtaką LRT, tačiau nepavyko, nes yra visuomenės kontrolė, nes yra žiniasklaidos kontrolė ir baimė, kad (toks siekis - ELTA) atrodys negražiai. Bet per šiuos dvejus metus šie valdantieji taip priprato prie to nepatogaus jausmo, kai visi puola, kad jiems vienodai“, - tvirtino G. Paluckas.

Bet per šiuos dvejus metus šie valdantieji taip priprato prie to nepatogaus jausmo, kai visi puola, kad jiems vienodai.

Politikas pastebėjo, kad bandymas paveikti žiniasklaidą neapsiriboja Seimu - premjero Sauliaus Skvenrelio komandos patikinimai, esą paviešinti Vyriausybės pasitarimo įrašo, kuriame buvo aptarinėjamas nemokamas Registrų centro duomenų teikimas žiniasklaidai, neįmanoma dėl savaime susinaikinančių įrašų, yra melas.

„Melas turi blogą ypatybę išlįsti - kuo daugiau meluoji, tuo daugiau prikurti reikia. Manau, kad dabar pasiektas jau toks (žemas - ELTA) lygis. Savaime susinaikinantys įrašai jau tikrai yra tam tikras lygis“, - piktinosi politikas.

ELTA primena, kad LRT veiklą tyrusi specialioji Seimo komisija siūlo dvejopai keisti nacionalinio transliuotojo valdymą - atskirti turinį ir administracinę LRT veiklas prižiūrinčius organus įsteigiant naują valdybą, o LRT tarybos narių kadencijas suderinti su juos paskiriančių prezidento ir Seimo darbo pradžia.

Šiuo metu galioja priešinga sistema, kuomet LRT tarybos nariai skiriami Seimo ir prezidento kadencijos pabaigoje, taip užtikrinant, kad valdžioje esantys politikai neturės įtakos nacionaliniam transliuotojui.

Ketvirtadienį LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė dėl Lietuvos visuomeninio transliuotojo nepriklausomumui iškilusios grėsmės kreipėsi į EBU (Europos transliuotojų sąjungos) vadovą Noelį Curraną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o aš, Palucko kaip teisto dėl

korupcijos , išrinkimą partijos pirmininku laikau politinės kontrolės nebuvimu .

Klausyk Arkly(Trojos)

Tave jau visi perprato.1.Sugriovei ir neutralizavai Socdemų partiją kaip vieną ir labjausiai pasiekusią valstybės valdyme.(Na už tą gal ačiū:D);2.Parodei kam priklausai pateikdamas stankūnaitės advokatą černiauską(na tas kur mergaitės nenešė..) kandidatu į Kauno(!)merus;3.Nepritari vagių vagiančių Valstybės pinigus, išaiškinimui ir pasmerkimui.Paskutinis argumentas tiesiog pritrenkia - kaip ruošiesi valdyti mūsų šalies gyvenimą, jeigu gini vagis?! ŽMONĖS! NERINKITE ŠITŲ SOSDEMŲ! JIE APSIMETĖLIAI VILKAI MĖGINANTYS PASISLĖPĘ PO AVIES KAILIU PLALYSTI Į AUKŠČIAUSIĄ VALDŽIĄ !