G. Paluckas: ne visi Vyriausybėje paklūsta R. Karbauskio nuomonei | KaunoDiena.lt

G. PALUCKAS: NE VISI VYRIAUSYBĖJE PAKLŪSTA R. KARBAUSKIO NUOMONEI

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, komentuodamas susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimą atleisti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių Arvydą Vaitkų, teigia, kad ministras parodė stuburą bei patvirtino, kad ne visi Vyriausybėje paklūsta Ramūno Karbauskio nuomonei.

„Ministras, stipriai vėluodamas, padarė tai, ką turėjo padaryti (...) R. Karbauskis per daug pasitikėjo savo politiniu autoritetu Vyriausybėje. (Tikėjosi. ELTA), kad R. Masiulis tiesiog išsigąs ar bijos dėl savo pozicijos. Bet šita rizika nepasiteisino ir ministras parodė stuburą ir išsprendė klausimą taip, kaip turėjo išspręsti“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

R. Masiuliui atleidus A. Vaitkų, „valstiečių“ pirmininkas R. Karbauskis pareiškė, kad jam kyla abejonių dėl R. Masiulio darbo. Pasak LSDP pirmininko, R. Karbauskio aštri pozicija atrodo logiškai. G. Paluckas teigia, R. Karbauskis negalėjo rodyti kitos pozicijos, nes partijos narių akimis būtų pasirodęs silpnas.

R. Karbauskis šioje situacijoje bando išsaugoti savo autoriteto likučius ir įkvėpti visus kitus jam paklusti. Pats tokią situaciją sukūręs neginti A. Vaitkaus jis tiesiog negalėjo.

„Davė pažadą ginti ir nebegintų, tad ši nuostata, žiūrėkit, mūsų negina mūsų lyderis, smelktųsi ir toliau į kitas partijos struktūras. Antrą kartą prikalbinti kitą žmogų daryti kažką, kas nelabai, sakykime, yra skaidru, tikrai nebepavyktų. R. Karbauskis šioje situacijoje bando išsaugoti savo autoriteto likučius ir įkvėpti visus kitus jam paklusti. Pats tokią situaciją sukūręs neginti A. Vaitkaus jis tiesiog negalėjo“, - teigė G. Paluckas.

Susisiekimo ministras R. Masiulis pirmadienį pranešė atšaukiąs A. Vaitkų iš pareigų. Pirmadienis buvo paskutinė A. Vaitkaus darbo diena. Jį laikinai pavaduos uosto infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Paluckas teistas

Gėda socialdemokratams

Nesuprantu

Kam partijai reikalingas apsiskandalijęs, teistas ir rinkimus asmeniškai kiaurai parapylęs paluckiukas? Ir kam rūpi tokio menkybės nuomonė?

Pagarba ministrui

Labai gaila,kad tokių padorių tarp Karbauskio gandragalvių tik vienetai.Tiesa,R.Masiulis lyg ir nepriklauso kolchoznikams,todėl Karbauskis ir viduriuoja,kad ministras pasielgė sąžiningai,neatsiklausęs nei jo,nei jo samdinės Širinskienės.Be abejo,Karbauskis bandys susidoroti,nes sąžinė jam kenkia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS