G. Steponavičius – nebe Liberalų sąjūdžio frakcijos narys | KaunoDiena.lt

G. STEPONAVIČIUS – NEBE LIBERALŲ SĄJŪDŽIO FRAKCIJOS NARYS

  • 3

Įtarimų politinės korupcijos byloje sulaukęs Gintaras Steponavičius – oficialiai nebe opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos narys.

Antradienį per plenarinį posėdį pranešta, kad Liberalų sąjūdžio frakcija gavo tokį G. Steponavičiaus pareiškimą. Pats parlamentaras BNS sakė prašymą palikti frakciją įteikęs dar balandžio pabaigoje, kai oficialiai sulaukė įtarimų.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas patvirtino, kad G. Steponavičiaus prašymas buvo gautas po Liberalų sąjūdžio valdybos posėdžio balandžio 28 dieną, tačiau per neapsižiūrėjimą nebuvo pateiktas posėdžių sekretoriatui.

Liberalų valdyba rekomendavo G. Steponavičiui trauktis ir iš partijos, ir iš Seimo, tačiau politikas nusprendė palikti tik partiją ir frakciją.

G. Steponavičiui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu siekiant naudos. Už tai gali būti baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

G. Steponavičius įtarimus kategoriškai atmeta. Jis sako su koncerno „MG Baltic“ atstovu nekalbėjęs apie įstatymų priėmimą, o prašęs paramos nevyriausybinių organizacijų veiklai.

Prokurorams įtarimų sukėlė „MG Baltic“ grupės 15 tūkst. eurų parama dviem organizacijoms – G. Steponavičiaus vardo paramos fondui ir „Laisvės studijų centrui“. Pasak prokurorų, susitaręs dėl paramos šioms organizacijoms, G. Steponavičius balsavo dėl koncernui „MG Baltic“ naudingų teisės aktų priėmimo.

Prokuratūra atlieka didesnės apimties politinės korupcijos tyrimą. Toje byloje įtarimai pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui. Jis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

„MG Baltic“ atstovai įmonei pateiktus įtarimus vadina prokuroro piktnaudžiavimu savo teisėmis ir psichologiniu spaudimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tokius

sodint o ne globot ir globejus taipogi...

Nojus

Visai dar neseniai Darbo partija aukščiausiu lygiu buvo teisiama už panašią veiklą. Prezidentė retą savaitę susilaikydavo nuo priekaištų šiai partijai. Įdomu, kodėl tylima šio politinio darinio atžvilgiu?

vagis

Tai Seimo nario kėdės atsisakyti niekaip a?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS