Į laisvą Seimo nario kėdę – kol kas septyni pretendentai | KaunoDiena.lt

Į LAISVĄ SEIMO NARIO KĖDĘ – KOL KAS SEPTYNI PRETENDENTAI

Septynios partijos arba nepriklausomi politikai registravosi politinės kampanijos dalyviais dalyvauti rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą vienmandatėje Zanavykų apygardoje.

Šioje apygardoje rinkimai rengiami, iš Seimo nario pareigų atsistatydinus Mindaugui Basčiui. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

M. Bastys registravosi politinės kampanijos dalyviu ir vėl sieks tapti parlamentaru, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Darbo partija šiuose rinkimuose kelia buvusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos kandidatūrą, Tėvynės sąjunga Lietuvos krikščionys demokratai – Šakių rajono savivaldybės tarybos narės Irenos Haasės kandidatūrą.

Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatu Zanavykų vienmandatėje apygardoje turėtų būti Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas, nepriklausoma politinės kampanijos dalyve registravosi Janina Meškauskienė.

Politinės kampanijos dalyviais taip pat registravosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Liberalų sąjūdis, bet konkrečių kandidatų į Seimo narius dar neiškėlė.

Pirmadienis yra paskutinė diena pretendentams registruotis politinės kampanijos dalyviais šiuose rinkimuose. Nespėjusieji to padaryti rinkimuose dalyvauti negalės.

Seimo nario rinkimai Zanavykų apygardoje numatyti rugsėjo 16 dieną. Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tomas

Reikėtų, kad p. Bastys padengtų sąmoningai sudarytas papildomų rinkimų išlaidas. Tuo labiau, kad jis ir toliau sieks daryti nuostolius panašiais rinkimais-atsistatydinimais.

Anonimas

A tik septyni? Jau aštuoni, aš ir noriu! Absoliučiai nieko neveikt ir normalu europietiška atlyginima gauti o dar man labai patinką kad šiai dienai tenais tušinukams pirkti kai visi naudojasi kompiuteriais skiriama tiek jog išeina apmokėti nauja automobili ir kad vien tušinukams skiriama daugiau nei daugumą Lietuvos gyventojų apskritai uždirba... Taigi jokie septyni, kaip minimum aštuoni. Aš irgi noriu!

KONSTITUCIJA

Taigi, žinom: "Eiliniai Seimo rinkimai rengiami Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais spalio mėnesio antrą sekmadienį" (K.57str.1d.), žinom kad "Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma" (K.58str.1d.), ŽINOM ir tai kad "Seimą sudaro Tautos atstovai – 141 Seimo narys, kurie renkami ketveriems metams remiantis visuotine, lygia, tiesiogine rinkimų teise ir slaptu balsavimu" (K.55str.1d.), tame tarpe IR tai kad "Seimas laikomas išrinktu, kai yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių" (K.55str.2d.). Taip kad: Seimo narių įgaliojimai DAR nesibaigia, Seimas NEBALSAVO dėl priešlaikinių rinkimų, AIŠKU ir tai, kad naujai 'išrinkto' Seimo nario kadencija būtų trumpesnė, o tai PAŽEIDŽIA teisėtus tiek to Seimo nario, TIEK ir rinkėjų interesus. Taip kad: NEGALIMI rinkimai ne pagal Konstituciją; TUO labiau kad pagal Ją jų ir nereikia, nes 3/5 norma (K.55str.2d.) nepažeista ir Seimas VEIKSNUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS