Į Lietuvą atvyko Ukrainos prezidentas P. Porošenka | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO UKRAINOS PREZIDENTAS P. POROŠENKA

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienio vakarą atvyko vizito į Lietuvą, BNS pranešė pareigūnai.

Penktadienį Ukrainos prezidentą Vilniuje priims Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis.

Lietuvos ir Ukrainos prezidentų dvišaliai susitikimai tradiciškai vyksta kartą per metus.

Susitikimo metu abiejų šalių energetikos ministrai numato pasirašyti memorandumą, kurio pagrindu Lietuvos ekspertai ketina vykti į Ukrainą dalytis Ignalinos atominės elektrinės uždarymo patirtimi.

Vizito išvakarėse Lietuvos Vyriausybė nutarė perduoti Ukrainai septynis antžeminius siųstuvus, kad ukrainiečiai galėtų transliuoti į Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamas teritorijas.

P. Porošenka į Lietuvą atvyksta tuo metu, kai vidaus situacija Ukraina tapo įtempta dėl buvusio Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio veiksmų. Apkaltinusi jį finansiniais nusikaltimais, teisėsauga šią savaitę bandė jį areštuoti, bet politiko šalininkai jį išlaisvino.

Ukrainos prezidentas taip pat sulaukia vis stipresnio Vakarų spaudimo dėl nepakankamos kovos su korupcija. Pastarąją savaitę dėmesio centre atsidūrė Ukrainos parlamentarų ir įtakingų teisėsaugininkų bandymai susilpninti Ukrainos nacionalinį antikorupcinį biurą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

baisu

ir geda

manau

kaledoms saldainiu atveze,o prezidente isdalins nepasiturincioms seimoms

Hmmm

Kantas šiukšlė reikalingas tautos žudikas ji tauta pakarti ruošiasi o Lietuvos valdžia džiaugiasi kad žudikas atvyko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS