Į Lietuvą atvyksta Lenkijos Seimo Pirmininkas M. Kuchcinskis | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA LENKIJOS SEIMO PIRMININKAS M. KUCHCINSKIS

Šeštadienį vakare į Lietuvą atvyksta Lenkijos Seimo Pirmininkas Marekas Kuchcinskis, kuris dalyvaus sekmadienį vyksiančiame iškilmingame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime.

„Džiaugiamės tais artimais kontaktais, šiandien vakare Lenkijos Seimo Pirmininkas atvyksta į Lietuvą švęsti rytoj drauge su mumis Kovo 11-osios“, - šeštadienį Seime pasidžiaugė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Sekmadienį Lenkijos Seimo Pirmininkas Marekas Kuchcinskis sakys kalbą iškilmingame minėjime Seime, dalyvaus Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje, Vilniaus arkikatedroje bazilikoje aukojamose šv. Mišiose, kituose šventiniuose renginiuose. Taip pat planuojamas svečio susitikimas su Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu, kuriame, anot parlamento vadovo, bus kalbama ir apie Lenkijos gerąją praktiką dėl vaiko pinigų.

„Mes gerąja praktika labai džiaugiamės ir perimame. (...) Su Lenkijos Seimo Pirmininku dar kartą aptarsime ir vaiko pinigus“, - sakė V. Pranckietis.

Susitikime kaimyninių valstybių parlamentų vadovai kalbės apie tolesnio tarpparlamentinio bendradarbiavimo plėtros galimybes. Paskutinė dvišalė Lietuvos ir Lenkijos Seimo narių Asamblėjos sesija vyko prieš devynerius metus.

Lenkijos Seimo Pirmininkas M. Kuchcinskis į Lietuvą atvyksta Seimo Pirmininko V. Pranckiečio kvietimu. Jį lydės parlamentinė delegacija, kurioje yra Lenkijos parlamentarai Tadeuszas Aziewiczius, Tomaszas Latosas ir Jerzy'is Meysztowiczius.

Beje, prieš dešimt dienų Seimo Pirmininkas V. Pranckietis kartu su parlamentine delegacija dalyvavo Varšuvoje vykusiuose Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečio iškilmėse. Kovo 1 d. V. Pranckietis Lenkijos Seime sakė istorinę kalbą, kurioje pabrėžė Lietuvos ir Lenkijos bendros praeities ir darnios ateities svarbą.

V. Pranckietis yra trečiasis Lietuvos Seimo Pirmininkas, sakęs oficialią kalbą Lenkijos parlamente. Česlovas Juršėnas kalbą sakė 1993 metais, 1997 metais - tuometis parlamento vadovas Vytautas Landsbergis.

ELTA primena, kad kovo 9 d. Vilniuje vykusiame Baltijos Ministrų Tarybos ministrų pirmininkų susitikime viešėjo ir Lenkijos Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Šeštadienį Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis priims užsienio valstybių parlamentų vadovus, kurie į Lietuvą atvyko pasveikinti Kovo 11-osios - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos - proga.

Į Lietuvą atvyksta Estijos Rygikogo Pirmininkas Eikis Nestoras, Latvijos Saeimos Pirmininkė Inara Mūrniecė, Lenkijos Seimo Pirmininkas Marekas Kuchcinskis, Islandijos Altingo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Gudjonas S. Brjanssonas ir Airijos parlamento Jungtinio užsienio reikalų, prekybos ir gynybos komiteto pirmininkas Brendanas Smithas.

Šeštadienį Seimo Pirmininko kvietimu garbūs svečiai dalyvaus vakarienėje Valdovų rūmuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juozas

Po 2,5 metų važiosim Lenkijon paminėti Žalgirio mūšio jubiliejines metines.Va,tada ir pakalbėsim apie draugiškumą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS