I. Šimonytė pažadėjo, jog Lietuva toliau sieks įgyvendinti RRF plane numatytas reformas | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ PAŽADĖJO, JOG LIETUVA TOLIAU SIEKS ĮGYVENDINTI RRF PLANE NUMATYTAS REFORMAS

  • 0

Premjerė Ingrida Šimonytė susitikime su Lietuvoje viešinčiu Europos Komisijos (EK) vicepirmininku, už prekybą atsakingu Valdžiu Dombrovskiu pažymėjo, jog Lietuva toliau sieks įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane (RRF) numatytas reformas.

„Lietuva ir toliau dės pastangas įgyvendinti reformas ir investicijas, numatytas „Naujos kartos Lietuva“ plane (...) dar pernai rudenį ir šį pavasarį Vyriausybė priėmė sprendimus papildomai investuoti į sritis, kurios prisideda prie šalies ekonomikos atsparumo didinimo bei transformacijos, ir šioje srityje tikimės sklandaus bendradarbiavimo su Europos Komisija“, – teigiama ketvirtadienio vakarą išplatintame Vyriausybės pranešime.

I. Šimonytės ir V. Dombrovskio susitikime taip pat aptartas plano „REPowerEU“ įgyvendinimas, Bendrijos ekonominio atsparumo stiprinimas, parama Ukrainai, ES daugiametė finansinė perspektyva bei kiti klausimai.

Pranešama, kad aptariant 2021–2027 metų daugiametės ES finansinės programos peržiūrą premjerė akcentavo investicijų į karinio mobilumo projektus svarbą.

Susitikime taip pat aptartas Europos semestras – kasmetinis ekonominės, fiskalinės, užimtumo ir socialinės politikos koordinavimo Bendrijoje procesas – ir šaliai skirtos rekomendacijos, ES prekybos politika, spartesnis daugiašalis įsitraukimas į Ukrainos atstatymą, Komisijos vaidmuo sprendžiant Ukrainos grūdų eksporto klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS