I. Vėgėlė apskundė VRK išvadą dėl rinkėjų papirkinėjimo: norėjau daugiau šypsenų moterų veiduose | KaunoDiena.lt

I. VĖGĖLĖ APSKUNDĖ VRK IŠVADĄ DĖL RINKĖJŲ PAPIRKINĖJIMO: NORĖJAU DAUGIAU ŠYPSENŲ MOTERŲ VEIDUOSE

  • 4

Prezidento posto siekiantis advokatas Ignas Vėgėlė teismui apskundė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą, kuriuo buvo pripažinta, kad dovanodamas gėles moterims jis papirkinėjo rinkėjus.

Kaip nurodoma išplatintame pranešime, I. Vėgėlė teismo prašo panaikinti VRK sprendimą ir reikalauja medžiagos, kuria buvo grindžiama komisijos išvada.

„Teikdamas gėles kovo 8 dienos proga nekviečiau jų (moterų – ELTA) palaikyti mano kandidatūrą rinkimuose, balsuoti už mane, tiesiog norėjau daugiau šypsenų Lietuvos moterų veiduose“, – pranešime teigė I. Vėgėlė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę VRK nusprendė, jog I. Vėgėlė, sostinėje vykusios Kaziuko mugės metu dovanodamas gėlių sutiktoms moterims, pažeidė numatytą draudimą papirkinėti rinkėjus.

Tuomet I. Vėgėlė Eltai teigė, kad ši išvada yra nepagrįsta. Pasak jo, VRK neatliko išsamaus faktų tyrimo ir priėmė tik prielaidomis grįstą sprendimą.

„Turi būti rimtas tyrimas, VRK turi įrodyti, kad aš tikrai papirkinėjau, kad tai yra asmenys, kurie turi teisę balsuoti. Dabar tai yra tik prielaida“, – Eltai sakė jis.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną. Dėl šalies vadovo posto varžysis 8 kandidatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Populistine vėgėle

esi demagogas,bei melagis, todėl nelaikyk kitų durniais, nes visiems aišku, kad visas tas gėlių dalinimas kovo 8-ją buvo priešrinkiminė akcija, kad kuo daugiau rinkėjų įsimintu tavo suktą fizionomiją ir VRK buvo teisi, kad tai buvo galimu rinkėjų papirkinėjimas, nes toks ir buvo paties tikslas....kažkodėl nei praėjusiais, nei užpraėjusiais, nei bet kokiais kitais metais, kol nekandidatavai į Prezidentus kažkodėl " didesnis kiekis šypsenų moterų veiduose" paties nedomino, tad ar mums reikia chameolono Prezidento ir dar pastoviai meluojančio?.....manau-NE......

E

Vėgėlė geriausiai nuskaldo balsus

Akivaizdu, kad Vėgėlė geriausiai nuskaldo ir E. Vaitkaus radikalų - iš vienos pusės, ir G. Nausėdos kompromisinių rinkėjų - iš kitos pusės, balsus. Abu šie kandidatai - konservatorių priešai. Konservatorių rėmėjai komentaruose atvirai dėl to džiūgauja. Ką tai galėtų reikšti ??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS