Išvada dėl „Agrokoncerno“ paramos „valstiečių“ renginiams vėl atidėta | KaunoDiena.lt

IŠVADA DĖL „AGROKONCERNO“ PARAMOS „VALSTIEČIŲ“ RENGINIAMS VĖL ATIDĖTA

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) vėl atidėjo klausimą dėl milijoninės „Agrokoncerno“ paramos su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu susijusiems renginiams.

VRK posėdyje pirmadienį dalyvavo aštuoni iš trylikos komisijos narių, tad pasiūlyta išvadą svarstyti ketvirtadienį, kai bus daugiau dalyvaujančiųjų.

Minima išvada parengta dar pernai birželį, tačiau iki šiol neapsvarstyta. Pirmadienį planuota jos imtis, tik išėmus dalį dėl serialo „Naisių vasarą“, mat dėl jo komisija atlieka platesnį tyrimą.

VRK vadovė Laura Matjošaitytė dėl minimos išvados sulaukė aštrios opozicijos kritikos. Opozicinės frakcijos antradienį jai inicijuoja balsavimą Seime dėl nepasitikėjimo.

Skundą dėl galbūt paslėptos politinės reklamos televizijos seriale „Naisių vasara“ VRK gavo dar 2016 metų vasarą. Buvo sudaryta darbo grupė jam tirti. Tyrimą ji baigė jau po Seimo rinkimų pernai birželį. Darbo grupės parengta išvada įkelta į VRK dokumentų valdymo informacinę sistemą, bet porą kartų klausimą atidėjus ji vis dar nesvarstyta.

Minimoje išvadoje nėra nustatyta rinkimų įstatymų pažeidimų, bet dėl milijoninės „Agrokoncerno“ paramos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu susijusiems renginiams siūloma kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją.

VRK darbo grupė suskaičiavo, kad su R. Karbauskiu susijusiems renginiams 2013–2016 metais jam priklausantis „Agrokoncernas“ galėjo išleisti per milijoną eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

variokas

Siuzetas ivaireja,labai atviras Karbauskio pazadas is zydro ekrano-05.03.: mus visaip skriaude(nu, visus zalius...), tai dabar nedovanosim...Jeigu nebutu skriaude...,tai jis nieko, o kad jau skriaude... Tai palinkekim sekmes Karbauskiui, Sirinskienei ir kitiems nuskriaustieme sekmes atsikersyti kuo ziauriau!

vanda

Karbauskis- gresme nacionaliniam saugumui! Schema visiems zinoma: su senais armenais padraugauju, prisirenku daug pinigu, pats sau skiriu labdara, uz ja nusiperku seimo dauguma, argi ne,,vsio zakono'', gal kas turite pretenziju? Neturite, nu ir lopai, noretusi arsesnes kovos!

Nu niekaip nepavyksta

tu parazitu kolxozniku už giesmės paimt:D).Ir taip ir kitaip po jais kasasi ir..nieko.Greit iš pykčio visas tvartelis su visais šu.. sprogs pakibinifini
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS