Italijos mieste Padujoje – Lietuvos garbės konsulatas | KaunoDiena.lt

ITALIJOS MIESTE PADUJOJE – LIETUVOS GARBĖS KONSULATAS

  • 0

Italijos Veneto regiono centre Padujoje praėjusį savaitgalį buvo atidarytas Lietuvos garbės konsulatas, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Konsulatui vadovaus autorinių teisių apsaugos bei tarptautinių santykių ir diplomatijos ekspertas Alberto Franceschi (Albertas Frančeskis).

Konsulato atidarymo renginyje Lietuvos ambasadorė Italijoje Jolanta Balčiūnienė pabrėžė atstovavimo Lietuvos interesams svarbą ekonomiškai stipriame Italijos mieste.

„Džiaugiamės po kelių metų pertraukos vėl matydami Lietuvos atstovą inovacijomis, puikia darbo etika ir veržlumu pasižyminčiame regione. Kartu matome didelį potencialą stiprinti ir kultūrinius, švietimo ryšius. Sveikindama naująjį garbės konsulą neabejoju jo motyvacija ir gebėjimais deramai pristatyti Lietuvą šio miesto ir regiono gyventojams ir dar labiau suartinti Italiją ir Lietuvą“, – pranešime cituojama ambasadorė.

Šiemet Italijoje darbą pradeda trys nauji Lietuvos garbės konsulai. Jie atstovaus Lietuvos politiniams, ekonominiams, kultūriniams interesams ir teiks konsulinę pagalbą Lietuvos piliečiams Veneto, Lombardijos, Apulijos ir Bazilikatos regionuose.

GALERIJA

  • Italijos mieste Padujoje –  Lietuvos garbės konsulatas
Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS