Įvertino besibaigiančią Seimo sesiją: „valstiečiai“ melavo rinkėjams | KaunoDiena.lt

ĮVERTINO BESIBAIGIANČIĄ SEIMO SESIJĄ: „VALSTIEČIAI“ MELAVO RINKĖJAMS

  • 18

Pirmoji naujojo Seimo darbo sesija eina į pabaigą. Tačiau kol kas, regis, daugiau skandalų ir viešų apsižodžiavimų nei žadėtų teigiamų pokyčių.

Apie tai, ką valdantiesiems pavyko nuveikti per daugiau nei 200 dienų, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dėmesio centre“ diskutavo politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka, LRT.lt portalo vyriausiasis redaktorius Vladimiras Laučius ir 15min.lt apžvalgininkas Paulius Gritėnas.

Pasak R. Valatkos, „valstiečiai“ nuo pirmos dienos privertė apie save kalbėti daug ir kritiškai.

„Turbūt vienas linksmiausių šio pusmečio įvykių yra Gretos Kildišienės knyga. Dar taip nebuvo, kad žmogus per pusmetį sugebėtų patapti Seimo, žiniasklaidos žvaigžde, išlėktų iš Seimo ir dar taptu rašytoju“, – pastebi apžvalgininkas.

V. Laučius pabrėžia, jog „valstiečiais“ nusivylė ir rinkėjai. Tai rodo smunkantys „valstiečių“ reitingai.

„Partija žadėjo būti kairesnė už socialdemokratus, tačiau tai, ką jie daro, toli gražu yra ne tie pažadai, kuriuos girdėjome per rinkimų kampaniją. „Valstiečiai“ kritikavo Darbo kodeksą, o dabar beveik nepakeistą priėmė. Aukštojo mokslo reforma taip pat nepasižymi dideliu įsiklausymu į akademinės bendruomenės nuomonę. „Valstiečiai“ melavo savo rinkėjams, S. Skvernelio politika nėra ta politika, kuri buvo žadėta iki rinkimų“, – aiškina V. Laučius.

Pasak LRT.lt portalo redaktoriaus, premjeras elgiasi taip, tarsi jam kaip tik norėtųsi, kad Seimas užblokuotų reformas, nes vėliau S. Skvernelis galėtų išeiti su nuskriaustojo reformatoriaus aura ir žadėti rinkėjams sukurti rojų žemėje, jei išrinks jį artimiausiuose prezidento rinkimuose.

Apžvalgininko P. Gritėno teigimu, didžiausios valdančiosios koalicijos problemos yra strategijos, komunikacijos trūkumas bei skirtis tarp Seimo ir vyiausybės.

„Geras Ramūno Karbauskio pavyzdys, kai žmogus pats teikia įstatymo projektą ir po to balsuoja prieš jį tokį, kokį teikė. Tai būnant premjeru labai sunku bendradarbiauti su tokia lyg ir tavo kolegų dauguma, kuri pati nežino, ko nori“, – sako P. Gritėnas.

Visa diskusija – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

tomas

Kas turi bent kiek smegenėlių galvose, ir prieš Seimo rinkimus pastebėjo melagingus pažadus. Ale ką tu padarysi - runkeliams artimesni kolchoznykai. Dar ir gandriukais pasipuošę. Ką rinkom, tą ir turim. Tik reikia stengtis juos išvaikyti, kol dar didesnių blogybių nepridarė.

Anonimas

skverną reik vyt ir teist vin tik už jo darbus garliavoi,nes jau darosi aišku,kad jis pedofilija irgi smirda

jonas

VISAI MENKINAMI IR SMEIZEMI VALSTIECIAI EINA SAVO KELIU TRIUSKINDAMI NUSISTOVEJUSIA KLANU SISTEMA O SIE VISAIP DERGIA IR MENKINA BET TEISINGUMAS NUGALES IR LIETUVA ISSIKUOPS IS SITOS MESLO IR MELO DUOBES.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS