Izraelio premjeras iš D. Grybauskaitės išgirdo ir kritikos | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PREMJERAS IŠ D. GRYBAUSKAITĖS IŠGIRDO IR KRITIKOS

  • 10

Lietuva nori plėsti ryšius su Izraeliu, tačiau ragina jį sustabdyti žydų nausėdijų plėtrą ir neproporcingą jėgos naudojimą konflikte su palestiniečiais, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tokią poziciją Prezidentūra išplatino po šalies vadovės susitikimo su Vilniuje viešinčiu Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu).

„Lietuva suinteresuota stiprinti glaudžius politinius ir ekonominius ryšius su Izraeliu, kuris yra viena inovatyviausių ir pažangiausių valstybių pasaulyje“, – teigiama pranešime spaudai.

Prezidentūra pabrėžė, kad Lietuva yra „tvirta Izraelio ir Europos Sąjungos dialogo rėmėja“, tačiau kartu išsakė kritikos Izraeliui dėl žydų gyvenviečių plėtros Vakarų krante ir smurto Gazos ruože.

„Vakarų krante plečiamos nausėdijos (...) pažeidžia tarptautinę teisę ir apsunkina galimybes siekti taikos. Europos Sąjunga smerkia tokią plėtrą“, – teigia Prezidentūra.

„Tarptautinė bendruomenė taip pat ragina abi puses sustabdyti smurtą Gazos ruože, gerbti taikių demonstracijų teisę, susilaikyti nuo neproporcingo jėgos panaudojimo ir laikytis tarptautinės humanitarinės teisės“, – nurodoma pranešime.

Prezidentūra pakartojo poziciją, kad Jeruzalės statuso klausimas turi būti sprendžiamas derybose dėl dviejų valstybių – Izraelio ir Palestinos – sambūvio.

GALERIJA

  • Izraelio premjeras iš D. Grybauskaitės išgirdo ir kritikos
  • Izraelio premjeras iš D. Grybauskaitės išgirdo ir kritikos
  • Izraelio premjeras iš D. Grybauskaitės išgirdo ir kritikos
  • Izraelio premjeras iš D. Grybauskaitės išgirdo ir kritikos
  • Izraelio premjeras iš D. Grybauskaitės išgirdo ir kritikos
Prezidento kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Virginija, ten PALESTINIEČIŲ žemės, jie tik nori į savo gimtas vietas sugrįžt! BET - panašiai kaip ir mums žydų 'čiauškučiai' pripliurpė kad žydai supirktų žemių neišveš, kad žemę 'racionalu' parduot (juk tas pats ir mums sakoma); bet kai tokių 'pirkėjų' vienoje vietoje atsiranda daugiau jie nubalsuoja vietinę kalbą pakeist, o paskui pasikviečia ir savo kariuomenę jų turtui apsaugą užsitikrinti. Taip kad - laikai pasikeitė, šalių okupacija prasideda pinigais.

Virginija

Nesuprantu-" stabdyti smurtą Gazos ruože,gerbti taikių demonstracijų teisę"-kuomet Izraelio pasienį puolė 45 vietuose, ir su akmenimis daužoma viską pakeliui-tai ko laukti,kol ši maištinga masė 30 000 nužudys pakeliui demontrojant gyventojus??? Ir kaip su" neproporcija jėgos panaudojimą"-kai eina žudyti-tai laukti kol nužudys patį??Juk video medžiaga per televizijos kanalusviską rodė!!!

kauniete

sitas lapinas-gudrutis lyg ir graziai suokia ;taciau mes zinom apie ju nesvarius keslus ---isstumti arba ir isnaikinti palestiniecius-arabus is ju gimtuju zemiu ;jis meta "desanta "ir Lietuvoje-- zvalgosi! ka dar galetu ishspausti Lietuvoje buliaus zvilgsnis!! brrr
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS