J. Petrauskienė nekomentuoja raginimų atsistatydinti | KaunoDiena.lt

J. PETRAUSKIENĖ NEKOMENTUOJA RAGINIMŲ ATSISTATYDINTI

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė plačiau nekomentuoja raginimų atsistatydinti, sakydama, kad dėl jos tolesnio darbo spręs į Vyriausybę delegavę vadovai.

„Dėl mano darbo ar dėl mano pasitraukimo spręs mane delegavę vadovai“, – penktadienį BNS sakė J. Petrauskienė.

Kalbėdama apie dalies pedagogų nepasitenkinimą dėl etatinio apmokėjimo modelio J. Petrauskienė teigė, jog „bet kokio pokyčio metu kyla nerimas“, o ministerija siekia padėti išspręsti kilusius nesklandumus.

„Vyksta pokytis, bet kokio pokyčio metu yra nerimas. Ten, kur yra nerimas arba iššūkiai, ten, kur mokytojams ar mokykloms reikia pagalbos, nes nepavyksta mokyklos bendruomenės viduje susitarti, ar vadovams reikia pagalbos, ar savivaldybėms reikia pagalbos, sudaryta koordinavimo grupė, kur  vykstame į mokyklas ir sprendžiame tuos iššūkius“, – kalbėjo ministrė.

Dėl mano darbo ar dėl mano pasitraukimo spręs mane delegavę vadovai.

Anot jos, „kiek teko lankytis, kiek teko matyti, nėra neišsprendžiamų dalykų, dažniausiai reikia noro kalbėtis ir sutarti“.

Komentuodama situaciją dėl Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) priekaištų sulaukusio ir sustabdyto ugdymo programų pirkimo, ministerijos kaltės J. Petrauskienė šioje istorijoje neįžvelgė.

Ketvirtadienį ministrė šalių susitarimu atleido pirkimą rengusio Ugdymo plėtotės centro (UPC) direktorių Giedrių Vaidelį.

„Tie priekaištai, kurie buvo išsakyti dėl paties pirkimo, sąlygų, mes gavome Viešųjų pirkimų tarnybos raštą, vadovas mano, kad ta situacija, kuri yra dabar, yra klaidų, taisytinas pats pirkimas, ir bendru sutarimu sutarėme, kad vadovas palieka pareigas“, – sakė J. Petrauskienė.

„Ugdymo plėtotės centras yra perkančioji organizacija, kiekviena perkančioji organizacija formuoja pirkimą ir pirkimo sąlygas. Po gautų raštų, gautos VPT pozicijos pirkimas yra sustabdomas ir turėsime sėsti ir peržiūrėti, atsižvelgiant į išsakytas pastabas“, – klausiama apie ministerijos atsakomybę šiame pirkime atsakė ministrė.

Raginimų trauktis ministrei jau girdisi ne tik iš opozicijos, bet ir valdančiųjų pusės – „valstiečių“ frakcijai priklausantis Seimo narys Naglis Puteikis žada rengti interpeliaciją.

„Jeigu ministrė pati neatsistatydins dėl to chaoso, kurį ji sukūrė su mokytojų apmokėjimu, nes taip negali būti, kad Seimas skiria pinigų mokytojų algoms padidinti, o realiai algos nepadidėja. Jeigu ji neatsistatydins, aš asmeniškai po savaitės pradėsiu rinkti parašus interpeliacijai“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime pareiškė politikas.

„Ir pradėsiu nuo „valstiečių“ frakcijos narių“, – pridūrė jis.

J. Petrauskienę į švietimo ir mokslo ministres delegavo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). N. Puteikis nėra šios partijos narys, bet dirba jos frakcijoje Seime.

LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad situacija švietimo srityje nėra paprasta, bet neigė pranešimus apie planus keisti ministrę.

„Šituos gandus skleidžia opozicija, situacija tikrai nepaprasta, ta prasme, kad pradėtos reformos, jei šnekame apie etatinį apmokėjimą. Viskas vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi, bet daugelyje mokyklų ir daugelyje vietovių atlyginimų padidėjimas yra aiškus, ir tas pripažįstama“, – sakė R. Karbauskis.

Inicijuoti interpeliaciją ministrui turi teisę 29 Seimo nariai. Jam atleisti iš pareigų reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

manot

...Papirtienė vietoj jos bus geresnė ministrė?

mamai atsakymas

nesuprantu kam jai atsistatydinti,jeigu jums netinka krūvis kur negalima daugiau padidinti, tai nedirbti.

MAMA

Reikia ne komentuoti, o atsistatydinti. mokytojų, mokinių bei mamų bendruomenės laukia šito su nekantrumu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS