Kandidatą į prezidentus liberalai rinksis iš P. Auštrevičiaus ir A. Gelūno | KaunoDiena.lt

KANDIDATĄ Į PREZIDENTUS LIBERALAI RINKSIS IŠ P. AUŠTREVIČIAUS IR A. GELŪNO

  • 2

Savo kandidatą į prezidentus opozicinis Liberalų sąjūdis renkasi iš dviejų politikų – europarlamentaro Petro Auštrevičiaus ir Seimo nario, buvusio Lietuvos ambasadoriaus prie UNESCO Arūno Gelūno.

Šie du politikai sutiko tapti liberalų pretendentais prezidento rinkimuose, ketvirtadienį pranešė Liberalų sąjūdis.

Anksčiau partijos valdyba buvo patvirtinusi septynis pretendentus, iš kurių ketino rinktis kandidatą prezidento rinkimuose. Tarp jų dar buvo partijos vadovas Eugenijus Gentvilas, Seimo narys Vitalijus Gailius, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis.

Kaip ketvirtadienį pranešė partija, kandidatą prezidento rinkimuose liberalai rinks slapta per visuotinį elektroninį balsavimą partijos suvažiavime balandžio viduryje. Balsavimas greičiausiai vyks po kandidatų debatų.

Taip pat valdyba parlamentarės Aušrinės Armonaitės iniciatyva nusprendė teikti partijos tarybai siūlymą, kad visas kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašas būtų reitinguojamas visuotiniu partijos narių balsavimu elektroniniu būdu. Atskiru tokiu pačiu balsavimu būtų renkamas ir EP sąrašo lyderis.

Anksčiau šie sprendimai būdavo priimami ne visuotiniu balsavimu, o partijos tarybos sprendimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Butinai

Austreviciu i prezidentus tada tik vardas LT istorijoj liks

Lyberastiny Austreviciu PetRUcha iNt

PREZIUDENTUS, prapiso Mazeikiu nafta dar ir primokejo 200 milijonu jankiu variugoms , prapis ir viska kas dar liko nuo konservatsocdemonu siautejimo lietuvoj 28 metus... ir galima bus padet riebu taska Lietuva isvaduota nuo visko --nuo tautos , jos sukurtu turtu , ir.t.t galima bus parduot jankiams ,,, po pigiai ,,,,kartu su Sauliais ir policajais, gejais ir lyberastais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS