Kandidatų į prezidentus varžybos: kuris užima lyderio poziciją? | KaunoDiena.lt

KANDIDATŲ Į PREZIDENTUS VARŽYBOS: KURIS UŽIMA LYDERIO POZICIJĄ?

  • 60

Kandidatų į prezidento postą reitingų lenktynėse toliau pirmauja ekonomistas Gitanas Nausėda, jį vejasi parlamentarė Ingrida Šimonytė, rodo naujienų portalo delfi.lt užsakymu pirmadienį skelbiama gyventojų apklausa.

Lapkritį už G. Nausėdą būtų balsavę 27,1 proc., I. Šimonytę – 19,4 proc., o premjerą Saulių Skvernelį – 10 proc. respondentų.

Spalį už G. Nausėdą balsuotų 24,4 proc., I. Šimonytę – 16,6 proc., o S. Skvernelį – 9,5 proc. apklaustųjų.

Lapkričio mėnesio prezidentinių reitingų lentelėje toliau rikiavosi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis su 5,6 proc. „balsų“, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė surinko 3,6 proc., parlamentaras Naglis Puteikis – 2,7 proc., filosofas Arvydas Juozaitis – 2,6 procentų apklaustųjų simpatijų.

Už parlamentarę Aušrą Maldeikienę ir eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį balsuotų po 2,4 proc., europarlamentarą Petrą Auštrevičių – 1,1 proc., „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį – 0,7 proc., europarlamentarą Valentiną Mazuronį – 0,4 proc. respondentų.

1,2 proc. apklaustųjų balsuotų už kokį nors kitą kandidatą, 9,4 proc. nebalsuotų apskritai, o 11,4 proc. respondentų nežinojo, už ką balsuoti.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą lapkričio 19 – 30 dienomis atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“

Rašyti komentarą
Komentarai (60)

laikas atstatyti teisinguma ,tik grieztumu ,

tik uz Skverneli vienintelis dar kazka daro ir kalba grieztai, kiti tik sau naudos iesko,Kubilius,Landzbergis isvoge lietuva zmones prarado pasitikejima valdzia todel bukim protingi galvokim ka renkam, tik Svernelis,

....

kai isstume Usacka,nera uz ka balsuot!

JUOKDARIŲ KOMPANIJA...

Nuotraukos sustatytos taip, kad "pagrindinis" pretendentas viduryje, o kiti...šiaip dėl fono...Nesistenkite, konservatorių šutvė, neprastumsite Grybauskaitę Nr.2...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS