Keli buvę politikai neskuba atsisakyti diplomatinių pasų | KaunoDiena.lt

KELI BUVĘ POLITIKAI NESKUBA ATSISAKYTI DIPLOMATINIŲ PASŲ

  • 3

Keli Seimo rinkimus pernai pralaimėję buvę parlamentarai iki šiol turi diplomatinius pasus, nors juos turėjo atiduoti Užsienio reikalų ministerijai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tarp tokių – buvęs Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis, parlamente frakcijas keitusi Aurelija Stancikienė, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas.

Įstatymai numato, kad politikai, neperrinkti į Seimą, diplomatinį pasą turi grąžinti praėjus 7 dienoms po to, kai nutrūksta jų įgaliojimai. Jeigu buvę parlamentarai laiku neatiduoda šių dokumentų, užsienio reikalų ministras savo įsakymu turi paskelbti juos negaliojančiais. Bet tai dar nepadaryta, nes viliamasi, kad pasai bus grąžinti.

Dėl įstatymų spragų ir dviprasmybių tokių pasų galiojimas nesibaigia sulig Seimo kadencija. K.Komskio pasas galėtų galioti iki 2018 metų gruodžio 17 dienos, A.Stancikienės – iki 2019 metų gegužės 13 dienos, M.Zasčiurinsko – iki 2019 metų vasario 6 dienos. „Lietuvos ryto“ pakalbintas K.Komskis tikino, jog pasą laiko kaip relikviją ar prisiminimą ir nežinojo, kad jį reikia grąžinti:

Diplomatinį pasą turintis asmuo gali kirsti užsienio valstybių sienas ir keliauti paprasčiau nei eilinis pilietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zigmas

ar taip sunku pakoreguot paso galiojimo data, surisant ja su kadencijos pabaiga? ar taip sunku paimt pinigini uzstata isduodant pasa ir ji atiduot tik pasa grazinant? ir t.t.

Įdomu

Kokį jie visi dirbo diplomatinį darbą, kad jiems išduoti diplomatiniai pasai?

Onutė

Įdomu ką veikė ponas Komskis seime jei įstatymų nežino

SUSIJUSIOS NAUJIENOS