Konfliktas N. Puteikio partijoje: dalis prezidento rinkimuose rems kitą kandidatą | KaunoDiena.lt

KONFLIKTAS N. PUTEIKIO PARTIJOJE: DALIS PREZIDENTO RINKIMUOSE REMS KITĄ KANDIDATĄ

Prieš pat rinkimus į Europos Parlamentą (EP) ir prezidento postą Naglis Puteikis rizikuoja prarasti bendražygių paramą. Sprendimas priglausti europarlamentarą Antaną Guogą po Lietuvos centro partijos (LCP) vėliava supykdė dalį partijos skyrių, jie N. Puteikio veiksmus laiko autokratiškais. Negana to, kai kurie nariai artėjančiuose prezidento rinkimuose planuoja remti kitą kandidatą - Mindaugą Puidoką.

Partijos skyriaus Alytuje pirmininkė Laura Radzevičiūtė, su partija praėjusiuose savivaldos rinkimuose iškovojusi dvi vietas taryboje, teigia, kad visas miesto skyrius atsitraukė nuo N. Puteikio.

„Tiek aš, tiek Alytaus skyriuje esantys partijos nariai vadovaujasi kitomis vertybėmis negu pirmininkas, - kai atsiranda žmogus neaišku iš kur, dėl ko ir pristatomas kaip partijos gelbėtojas. Politinis „uabas“ nėra priimtinas, kai kažkas nusprendė, kažkas nusipirko“, - sakė ji.

Pasak L. Radzevičiūtės, nors konflikto nėra, dalis Centro partijos narių artėjančiuose prezidento rinkimuose planuoja remti M. Puidoką.

„Žmonės vertybiškai pasirinko tą žmogų, kuris pamojus keliais eurų banknotais nebėga paskui, kaip atsitiko su N. Puteikiu“, - teigė L. Radzevičiūtė, pastaruoju metu dirbanti M. Puidoko rinkimų štabo vadove.

Konfliktą partijos viduje patvirtino ir Klaipėdos skyriaus pirmininkas Alvidas Šimkus, praėjusiuose rinkimuose su partija patekęs į savivaldą. Pasak jo, konfliktą kelia pats N. Puteikis - nori, kad jam būtų paklusta besąlygiškai.

„N. Puteikis viduje skaldo. Nesuprantu, kodėl. Mes Klaipėdoje laimėjome, bet nori, kad besąlygiškai paklustume. Negali taip būti - partijoje turi būti demokratijos, o jis labai nori autokratiškai vadovauti be tarybos pritarimų, pats vienas spręsti. Pasakėm, kad negalima taip elgtis. Tai labai įžeidė gerb. N. Puteikį“, - sakė politikas.

Jis taip pat tikino, kad po A. Guogos atvykimo prarado partijos valdybos pirmininko postą.

„Sakė, kad A. Guogai nepatikau, kažką ne taip pasakiau. Bet nesureikšminu. Suvažiavimas buvo neteisėtas, nebuvo delegatų, politinės tarybos narių, valdybos narių“, - situaciją apibūdino A. Šimkus.

N. Puteikis partijos narių kritiką vadina melu

Pasirodžiusią informaciją, kad partijoje yra sujudimas dėl Antano Guogos priėmimo į Europos Parlamentą sąrašą, Lietuvos centro partijos lyderis Naglis Puteikis vadina melu. Pasak jo, savu laiku abu kandidatai agitavo už A. Guogą, o dabar nusprendė pasinaudoti geresniais pasiūlymais iš kitų politinių jėgų.

Anot N. Puteikio, buvusi jo padėjėja Seime Laura Radzevičiūtė kandidato į prezidentus Mindaugo Puidoko komandoje dirbs už dvigubai didesnį atlyginimą. Jis taip pat tikina, kad tokį jos apsisprendimą lėmė ryšys su Tomu Pačėsu.

„Ji turi laidą T. Pačėso televizijoje, o jis viešai remia M. Puidoką. Bandau spėti - taip jai nurodė savininkas (...) Pas mane ji dirbo 0,25 etato, pas M. Puidoką perėjusi gaus 0,5, tai akivaizdu, kad alga padvigubėja. Kokį atlygį ji gauna T. Pačėso televizijoje, aš nežinau, bet turėti laidą ir būti Rūta Janutiene Nr. 2 Alytaus regione, sutikite, gal net T. Pačėsui vertėtų ir primokėti“, - sakė N. Puteikis. Jis taip pat pridėjo, kad prieš metus pati L. Radzevičiūtė nusivežė jį pas A. Guogą ir agitavo, kad priimtume į partiją.

Atsakydamas į Alvido Šimkaus komentarus, esą jis buvo nušalintas nuo valdybos pirmininko pozicijos, nes nepatiko A. Guogai, N. Puteikis teigė, kad pats A. Šimkus pasisakė už europarlamentaro poziciją sąraše.

„Jis skleidžia melą. Būdamas tuometinis valdybos pirmininkas inicijavo suvažiavimą, kuriame pats agitavo, kad A. Guoga būtų Nr. 1. Tačiau, kaip yra neviešai kalbama, jis gavo pasiūlymą iš Vytauto Grubliausko, kuriam trūko vieno balso iki daugumos, ir jis tapo tuo auksiniu balsu. Ar tai postas, ar atlygis kitokia forma, - nežinia, bet žmogus neatlaikė išmėginimo valdžia ir nusprendė pereiti pas V. Grubliauską“, - teigė N. Puteikis.

Pasak jo, tiek vienas, tiek kitas pažeidžia partijos įstatus ir institucijų sprendimus, todėl bus kalbama apie jų pašalinimą iš partijos. Jis taip pat prisipažino esąs kaltas, kad leido tokiems dalykams nutikti - esą buvo per daug tolerantiškas vadovas.

„Taip, esu kaltas. Per daug demokratijos. Per daug leidau žmonėms priiminėti vienasmenius sprendimus. Dabar būsiu kaip visų partijų vadovai - inicijuosiu atitinkamų partijos organų veiksmus dėl šių asmenų“, - sakė Centro partijos pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIS

Anksčiau gerbiau Puteikį , bet po sandėrio su Guoga , jis krito žemiau plintuso , o Guoga šypsosi -''RADAU DAR VIENĄ DURNIŲ'' .

Taip visuomet būna

kai ,,devyniamatai o dešimtas - badas".Norėjo daug o neturės nieko

...

Juodosios technologijos veikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS