Konservatoriai ir jų rėmėjai renka partijos kandidatą į prezidentus | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIAI IR JŲ RĖMĖJAI RENKA PARTIJOS KANDIDATĄ Į PREZIDENTUS

  • 47

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai ir rėmėjai savaitgalį renka partijos kandidatą į prezidentus – pirminiuose rinkimuose varžosi Seimo narė buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir buvęs diplomatas Vygaudas Ušackas.

Balsavimas šalies miestuose vyks dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Jame dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turės 18 tūkst. 259.

Pirminiuose rinkimuose kandidatą į prezidentus galės rinkti ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

„Džiaugiamės pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuodami tokią Demokratijos šventę, kuria susidomėjo beveik 20 tūkst. partijai nepriklausančių Lietuvos piliečių. Atviri rinkimai reiškia, kad išrinktas kandidatas pirmą kartą turės jau ne tik partijos, bet ir visuomenės paramą. To labiausiai ir reikia kandidatui į Lietuvos Respublikos prezidentus“, – BNS teigė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasak konservatorių vykdomosios sekretorės Aistės Gedvilienės, užsiregistravusių žmonių skaičius viršijo lūkesčius, nes dar prieš skelbiant pirminius rinkimus tikėtasi pritraukti nors tūkstantį nepartinių rinkėjų.

Nacionaliniai rinkimai į prezidentus planuojami kitąmet gegužę.

GALERIJA

  • Konservatoriai ir jų rėmėjai renka partijos kandidatą į prezidentus
Rašyti komentarą
Komentarai (47)

gana

ka pasakys dedule taip ir bus juk dedule uz pensiju vagile

Galiu būt Vatnikas, bet

I.Šimonytė negali būti prezidente vien dėl savo nesąžiningumo. Ar kas nors dar abejoja, kad ji užkietėjusi konservatorė ir tuo pačiu kubilistė? Manau tokių nedaug. Bet oficialiai ji nepartinė. Kodėl? Ogi todėl, kad nori tautą apgauti. Visi matome, kad konservatorių niekas neberinks. Išskyrus juos pačius ir tai gal nebe visus. Mato tą ir Šimonytė, todėl įžūliai dviveidžiauja. "Aš nepartinė". Bet ar Lietuvai reikia melagės, bandančios žaisti dvigubą žaidimą?

Konservų krachas jau čia pat

Konservų skarbonkės išsirinks Šimonę ir taip nusiojaus šają ant kurios bando sėdėti. Kadangi tik skarbonkiniai ir gali norėti tos triūbijančios bobikės. Jų labai jau nedaug, ir jei už Ušacką dar vienas kitas neutralus balsuotų, tai Šimonėlei niekas balsų gi neduos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS