Konservatoriai patvirtino: tarsis su valdančiaisiais dėl paramos svarbiems darbams | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIAI PATVIRTINO: TARSIS SU VALDANČIAISIAIS DĖL PARAMOS SVARBIEMS DARBAMS

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas patvirtino, jog tarsis su valdančiaisiais dėl paramos svarbiems valstybei darbams.

„Susirūpinę žvelgdami į Lietuvos politinę sistemą ištikusią krizę, nepritardami politinių partijų blaškymuisi ir nesutarimams tiek tarpusavyje, ir viduje, deklaruojame savo pasirengimą, nereikalaudami postų ir pareigybių, tartis ir dalyvauti rengiant bei priimant sprendimus dėl Lietuvai svarbių darbų ir esminių reformų“, – skelbiama prezidiumo trečiadienį vakarą patvirtintoje deklaracijoje.

Pasak konservatorių, jie pasiryžę bendradarbiauti su valdančiaisiais dėl skurdo mažinimo, švietimo ir mokslo kokybės, kovos su korupcija, pažangios ekonomikos, valstybės saugumo didinimo.

„Tai tikrai nereiškia, kad mes užimam socdemų vietą, tai reiškia, kad pripažįstame, jog valstybėje situacija yra nestabili. Mes taip ją matome ir manome, kad tik sutarimo principu, kai sutaria opozicija ir valdantieji, kas jie bebūtų, įmanoma priimti svarbiausius sprendimus valstybėje“, – po posėdžio žurnalistams sakė G.Landsbergis.

„Mes matome keletą krypčių, kuriomis galėtume dirbti, reikšminga švietimo pertvarka, reikšminga mokesčių pertvarka, kuri būtų nuosekli, apimtų visas sritis, gynybos finansavimas. Tokios temos yra esminės ir mes esame tomis temomis pasiruošę kalbėtis ir tartis“, – kalbėjo konservatorių lyderis.

Partijos prezidiumas taip pat svarstė, kaip elgtis savivaldybėse, kur konservatoriai dalyvauja koalicijose su teisėsaugos įtarimų sulaukusiomis Darbo partija bei Liberalų sąjūdžiu. Nuspręsta, kad bendradarbiavimo galimybes apsvarstys kiekvienas skyrius atskirai.

„Dėl Liberalų sąjūdžio mes įvertiname, kad galimybės bendradarbiauti yra maksimaliai apsunkintos. Kreipėmės į partijos skyrius prašydami per dvi savaites įvertinti bendradarbiavimą visuose skyriuose, kurių savivaldybėse yra koalicijos su Darbo partija arba Liberalų sąjūdžiu. Vilniaus savivaldybėje konkrečiai kreipėmės į Vilniaus taryboje esančius narius pradėti konsultacijas su likusiais daugumos koalicijos nariais dėl tolimesnio bendradarbiavimo galimybių“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Deklaraciją dėl galimybės tartis su valdančiaisiais dėl paramos atskiriems projektams konservatoriai patvirtino kilus krizei valdančiojoje koalicijoje, kai Socialdemokratų partijos taryba nusprendė išeiti į opoziciją, bet tam nepakluso dalis frakcijos Seime.

Antradienį Seime viešai paskelbta apie naujai sudarytą socialdemokratų ir „valstiečių“ frakcijų koaliciją, tačiau kilo painiava, kiek socialdemokratų ją remia, daliai laikantis partijos tarybos sprendimo trauktis į opoziciją.

Nuo to, kiek socialdemokratų pritaria koalicijai, priklauso, ar valdantieji turi realią daugumą – 71 balsą iš 141– parlamente. Kita vertus, nors dalis socialdemokratų nepritaria koalicijos pasirašymui su „valstiečiais“, palikti Socialdemokratų frakcijos Seime jie neplanuoja. Susitarimą dėl frakcijų koalicijos pasirašė 11 socialdemokratų frakcijos narių, šeši – ne.

Šeštadienį Socialdemokratų partijos taryba nutarė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Pirmadienį paaiškėjo, kad tokiam sprendimui nepritariantys Seimo Socialdemokratų frakcijos nariai pasirašė susitarimą su „valstiečiais“ dėl koalicijos sudarymo.

GALERIJA

  • Gabrielius Landsbergis
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

KGBistu buris.

nuotrauka

portfeliu dalybos, paziurekite I busimu ministru zvilgsnius.Gera nuotrauka, isidemekite, nepamirskite

Pagaliau...!.

Stebuklas!."Konservai" pradvoko,nebekenks daugiau Lietuvai !.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS