Konservatoriai prašo pašalinti A.Skardžių iš laikinosios energetikos komisijos vadovų | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIAI PRAŠO PAŠALINTI A.SKARDŽIŲ IŠ LAIKINOSIOS ENERGETIKOS KOMISIJOS VADOVŲ

  • 4

Trys Seimo laikinojoje energetikos komisijoje dirbantys konservatoriai reikalauja, kad būtų keičiamas komisijos vadovas socialdemokratas Artūras Skardžius.

Komisijoje dirbantys konservatoriai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius ir Kęstutis Masiulis kreipėsi į Seimo valdybą, parlamento pirmininkę Loretą Graužinienę, socialdemokratų frakcijos seniūnę Ireną Šiaulienę ir pačią komisiją, prašydami pakeisti jos vadovą kitu parlamentaru.

"Reiškiame nepasitikėjimą ir raginame (...) nedelsiant nušalinti nuo komisijos pareigų", - po komisijos posėdžio žurnalistams pareiškė A.Kubilius.

Pasak jo, "gal iš nesupratimo, gal  iš kažkokio nepatyrimo" kai kurie Seimo nariai dalyvauja Rusijos informaciniuose karuose, kuriais siekiama skatinti abejones Lietuvos strateginiais projektais. 

A.Skardžius yra sakęs, kad komisija nė iš vienos institucijos nėra gavusi atsakymo, ar SGD terminalo Klaipėdoje projektas ekonomiškai naudingas.  

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pareiškę, kad A.Skardžiaus vadovaujama komisija, nagrinėjanti SGD terminalo projektą, viršijo savo įgaliojimus. Pasak jo, negalima dėl galimų įstatymų pažeidimų kaltinti Norvegijos bendrovės "Hoegh LNG", kuri stato laivą-saugyklą.

Norvegijos ambasadorius kreipėsi į Seimo narius dėl spekuliacijų apie terminalą ir komisiją paragino objektyviai ištirti SGD terminalo projektą.  Su juo bei "Hoegh LNG" vadovybe komisijos nariai planuoja susitikti lapkričio 7-ąją.

Iš viso komisijoje dirba 12 parlamentarų. Opozicijai priklauso 4 parlamentarai - be konservatorių dar dirba liberalsąjūdietis Eugenijus Gentvilas.

Taip pat komisijoje dirba socialdemokratai A.Skardžius, Eduardas Šablinskas ir Birutė Vėsaitė, du darbiečiai-leiboristai Kęstutis Daukšys ir Raimundas Paliukas bei "Drąsos kelio" frakcijos narys Valdas Vasiliauskas, "tvarkietis"  Remigijus Žemaitaitis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Michalas Mackevičius.

Birželio 11 dieną sudaryta laikinoji komisija aiškinasi buvusios Vyriausybės darbus energetikoje. Darbą ji turi baigti iki lapkričio 15 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nuomonė

Natūralu, jog Lietuvos komunistų partija siekia sužlugdyti visus strateginius šalies projektus. Vienaip ar kitaip ir toliau yra palaikomas ideologinis kursas rytų kryptimi... Tikiuosi galimo karo atveju Lietuvos partizanai neužmirš ką už nuopelnus reikės sušaudyti.

skardžius

nebus pašalintas, nes visi kiti, išskyrus konservatorius, yra maskvos draugeliai, ir kas gali paneigti, ar nedirba jai? O tiems VLADIMIR ir jonis patariu išsiblaivyti nuo išgertų dozių ir pasiprašyti prieglaudos pas putiną, Lietuvai bus nuo to tik geriau.

VLADIMIR

KO BIJO KONSERVATORIAI?AŠ ŽINAU,O JUS?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS