Konservatorių lyderis: E. Vareikis neturėtų vykti į komandiruotes | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIŲ LYDERIS: E. VAREIKIS NETURĖTŲ VYKTI Į KOMANDIRUOTES

  • 1

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nario Egidijaus Vareikio kelionė į Rusiją nebuvo derinta su partijos vadovybe, jis neturėtų vykti į komandiruotes, sako opozicijos lyderis, konservatorių frakcijos vadovas Andrius Kubilius.

„Ne vieną kartą esu ir viešai, ir pačiam ponui Vareikiui sakęs, kad jis neturėtų naudotis užsienio komandiruotėmis“, - sakė A.Kubilius.

Jis teigė nepritariantis partiečio komandiruotei į Rusiją, o valdybos posėdyje, kuriame buvo patvirtintas sprendimas, jis nedalyvavo, nes pats buvo išvykęs į komandiruotę.

„Tiesą sakant, pagal tvarką, frakcijos vadovai turi pritarti bet kokioms Seimo narių kelionėms į užsienį, tai tokio pritarimo nebuvo“, - sakė A.Kubilius. 

Seimo valdyba praėjusį trečiadienį nusprendė pritarti E.Vareikio komandiruotei rugsėjo 6-12 dienomis į Voronežą, kur jis dalyvauja žmogaus teisių gynimo organizacijos „Atviro dialogo fondas“ rengiamoje žmogaus teisių stebėjimo misijoje. Komandiruotės išlaidas, išskyrus draudimą, apmokėjo kviečiančioji pusė.

E.Vareikis buvo įsivėlęs į kelis skandalus dėl alkoholio, vienas jų buvo pernai rugpjūtį, kuomet prieš skrydį į Romą, kur turėjo dalyvauti konferencijoje, jis oro uoste buvo užkluptas, kaip įtariama, neblaivus. Vėliau jis vėlavo grįžti, todėl artimieji dėl jo buvo kreipęsi į policiją.

E.Vareikis 2013-ųjų rudens sesiją praleido gydydamasis nuo priklausomybės alkoholiui. Jis nuo 2013-ųjų rugpjūčio nevyko į komandiruotes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vargdienis

labai retas alkoholikas vel nepradeda gert.o kas apmokejo jo gydyma?musu pinigais?atlyginimas tai ejo kol gydesi...nuo baudziamosios atsakomybes bega i seima, alkoholio vergai,kontrabandos magnatai...kas mus valdo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS