A. Kubilius: opozicija kovoja už dalykus, kurie anksčiau buvo savaime suprantami | KaunoDiena.lt

A. KUBILIUS: OPOZICIJA KOVOJA UŽ DALYKUS, KURIE ANKSČIAU BUVO SAVAIME SUPRANTAMI

Opozicijos laukas yra stipriai siaurinamas, sako konservatorius Andrius Kubilius. Pasak jo, valdžioje dominuojant „valstiečiams“, opozicijai tenka kovoti už teises, kurios anksčiau buvo savaime suprantamos.

Kartu, pabrėžė A. Kubilius, opozicijos darbą stipriai apriboja ir tai, kad valdantieji su opozicija nesidalina elementaria informacija, kuri yra svarbi priimant biudžetą ir įgyvendinant reformas valstybėje.

„Opozicija turi savo teises, pavyzdžiui, išsikviesti ministrus, užduoti klausimus ir gauti atsakymus, teikti pasiūlymus, būti išgirstai, valdžia turi teisę pati priimti sprendimus, bet ji turi sudaryti galimybes ir opozicijai išsakyti savo nuomonę. Dabar labai dažnai matome, kad tokie elementarūs dalykai tampa prabanga opozicijai. Kviečiamės ministrą, ministras sako, kad mes neateisime pas jus, nors įstatymas ir Vyriausybės reglamentas reikalauja tai padaryti. Turime kovoti už dalykus, kurie anksčiau buvo savaime suprantami“, - „Žinių radijui“ penktadienį sakė A. Kubilius.

Dabar labai dažnai matome, kad tokie elementarūs dalykai tampa prabanga opozicijai. Kviečiamės ministrą, ministras sako, kad mes neateisime pas jus, nors įstatymas ir Vyriausybės reglamentas reikalauja tai padaryti.

Konservatorius guodėsi, kad opozicijai nepavyksta ne tik prisikviesti ministrų, tačiau ir gauti iš valdančiųjų informacijos, kuri svarbi kalbant apie kitų metų biudžetą ar atliekamas reformas.

„Suvokti, kokios yra tendencijos ir kas bus kitais metais, ir kas bus dar po dvejų metų, praktiškai yra neįmanoma, nes negauname elementarios informacijos“, - kalbėjo politikas ir pabrėžė, kad vien dėl to „valstiečiai“ negali kaltinti konservatorių nekonstruktyvumu.

Pasak jo, šiais atžvilgiais ir dėl bandymų peržengti raudonąsias Konstitucijos bei demokratijos linijas „valstiečių“ dominuojamas Seimas yra išskirtinis.

„Seimas nepalyginamas savo tokiu destruktyviu egzistavimu. Gal dėl valdžios specifikos, valdančiųjų specifikos, gal dėl globalių procesų, nes daug kur matome, kad politika darosi erzeliškesnė. Tai šiame Seime mes matome labai daug tuščių apsukų bandant ieškoti priežasčių, kur būtų galima muštis“, - samprotavo politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zmogus

Taip kubiliau ,opozicija kovoja uz dalykus kurie anksciau buvo suprantami TAI JEI VOGEI TAI DABAR REIKIA KOVOTI VA CIA TAI BENT KUBILIAU!

Mano nuomonė apie OPOZICIJĄ - 2

Bet man baisiausia ir darosi nepakenčiama kada jie bando griauti mano tikėjimą ir pasitikėjimą savo valstybe , jos saugumu , jos pareigūnais bei institucijomis bei teisėtai išrinkta valdančiąja dauguma. Tik opoziciniai , o ne VSD , muitinė ar kiti pareigūnai , žino kas kremliaus agentas ,kas kam ir su kuo dirba , kas kieno akcininkas Rusijoje ir t.t. Todėl , mano galva , reikia baigti opoziciniams KIRŠINTI ir bandyti paveikti , likusius gyventi Lietuvoje , sukeliant jų nepasitikėjimą savo Tėvyne , savo Lietuva ir jos saugumu .Man, kaip rinkėjui ,reikia DIRBANČIŲ , klystančių , pasitaisančių ir bandančių išgirsti kas vyksta ir kaip gyvena eiliniai piliečiai , o ne KRITIKUOJANČIŲ ,NES PER 28 m esame tokiame skurde ir socialinėje nelygybėje , kad reikia DIRBTI VISIEMS KARTU , nenorite opoziciniai – netrukdykite , darotės atgrasūs daugeliui rinkėjų .

Mano nuomonė apie OPOZICIJĄ - 1

seime nedirba , tik rašo laiškus , klausimus ir laukia atsakymų ? :) ir kas iš to ? Kritikuojate komisijas ,o ką duoda jūsų rašliavos ? Kritikuojate , gerai , jei tai būtų konstruktyvi kritika , bet ....manau vyksta primityvus kiršinimas ir patyčios . Kalbančių seimo salėje opozicinių jau neįmano klausytis . Žlugdo viską ir visas iniciatyvas nebalsuodami , nedalyvaudami ar balsuodami 'prieš' , tik už leidimą mišką kirsti ar ne 6 savivaldybėse , net agitavo ? :) Kiti - kerta mišką ir jie yra "blogi " , o kai agituoja konservatoriai už kirtimą tai pritraukia investicijas ? :) Komisijų kaip suprantu bijo , nes yra tie, buvę nusipelnę gyventi geriau , nors komisija teikia nepalankias išvadas apie valstybės biudžeto panaudojimą ir yra tikimybė , kad pavyks pasimokyti iš klaidų ir užkardyti galimus korupcinius veiksmus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS