L. Linkevičius Briuselyje dalyvaus Užsienio reikalų tarybos posėdyje | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS BRIUSELYJE DALYVAUS UŽSIENIO REIKALŲ TARYBOS POSĖDYJE

  • 2

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos posėdyje.

Jo darbotvarkėje numatyta ministrų diskusija dėl partnerystės su Afrikos, Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno regionų šalimis po 2020 metų, kai nustos galiojęs Kotonu susitarimas. 2017 metų gruodį Europos Komisija pateikė derybinio mandato projektą, kurį per tarybą aptars valstybių narių užsienio reikalų ministrai, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ministrai taip pat aptars situaciją Libijoje, diskutuos dėl politinių Libijos konflikto sprendimo galimybių, po to, kai pasibaigė 2015 metais gruodžio mėnesį dvejiems metams pasirašyto Libijos politinio susitarimo formalus galiojimas, o Tripolyje padažnėjo karinių grupuočių susirėmimai.

Briuselyje vyks ir pirma ministrų diskusija dėl Artimųjų Rytų taikos proceso perspektyvų ir tolesnės ES politikos po Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos balsavimo dėl rezoliucijos Jeruzalės klausimu. Vėliau planuojamas neformalus ministrų susitikimas su Palestinos prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

balsas

"...Vėliau planuojamas neformalus ministrų susitikimas su Palestinos prezidentu Mahmudu Abbasu ..." Tikiuos, kad negrasins, kaip jo bosas Arafatas. Sis vazinejosi po pasauli ir reikalavo (grasino!) palaikyti Andropovo isgalvota tauta pinigais, balsavimais... Grasino saudieciams susprogdinti naftos saltinius... Kitur bijojo, kad lektuvo pagrovimu pradininkas , nesprogdintu europiecius ore ir ant zemes. Idomu, ka jis sake Adamkui? Juk vaikstinejo apsikabine... Pinigu ar ginklu is Lietuvos, aisku, negavo, bet ...

beda

aisku komsomolcas nepamirs jankiu zadanijos rusu klausimu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS