L. Linkevičius dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS DALYVAUS NATO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRŲ SUSITIKIME

  • 0

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį Briuselyje dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime ir paragins sąjungininkus stiprinti Aljanso paramą Ukrainai reaguojant į didėjančią įtampą Juodosios jūros regione.

Į susitikimą taip pat pakviesti atvykti Gruzijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai. Su jais vyks bendra diskusija apie lapkričio 25 dieną Kerčės sąsiauryje įvykusį incidentą ir jo pasekmes, saugumo padėtį visame regione ir tolesnį NATO bendradarbiavimą su šiomis šalimis, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lapkričio 25 dieną Kerčės sąsiauryje rusų pasieniečiai apšaudė, taranavo ir užėmė tris ukrainiečių laivus. Maskva tvirtina, kad Ukrainos laivai neteisėtai įplaukė į jos teritorinius vandenis, kurie yra 2014 metais aneksuoto Krymo dalis, ir tyčia išprovokavo konfliktą. Kijevas savo ruožtu kaltina Rusiją pradėjus „naują agresijos etapą“.

NATO šalių narių užsienio reikalų ministrai taip pat aptars kovą su terorizmu ir kitais iš Pietų kylančiais iššūkiais, NATO misijas Afganistane ir Irake, galimą NATO paramą Libijai ir Vakarų Balkanų aktualijas. Be to, planuojamas dvišalis Lietuvos ir Makedonijos užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Transatlantiniam saugumui skirtoje sesijoje pagrindinis klausimas bus vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartis. Ministrai paragins Rusiją vykdyti šia sutartimi prisiimtus įsipareigojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS