L. Linkevičius: Ispanijai būtinas dialogas su savo piliečiais | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: ISPANIJAI BŪTINAS DIALOGAS SU SAVO PILIEČIAIS

  • 12

Ispanijoje, Katalonijoje, sekmadienį vykstant policijos ir protestuotojų susirėmimams dėl šio regiono nepriklausomybės referendumo, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad Ispanijai būtinas dialogas su savo piliečiais.

„Emocinis krūvis didelis, nepasitikėjimo žaizdos gilios, dialogas su savo žmonėmis Ispanijai yra būtinybė. Smurtas nepadės“, - savo „Twitter“ paskyroje rašo L. Linkevičius.

Ministras BNS teigė, jog situacija Ispanijoje stebima labai atidžiai. Jo teigimu, jėga išspręsti nesutarimus bus sudėtinga.

„Galima buvo įtarti, kad bus imtasi jėgos, bet mums labai sunku dabar spręsti, nes iki galo nežinome padėties. Bet ta įtampa augo jau seniai, ir patys Katalonijos šalininkai yra sakę, kad labai emociškai nusiteikę, labai emocinis krūvis aukštas, ir akivaizdu, kad tas kalbėjimasis nebuvo sėkmingas vieningos Ispanijos ir Katalonijos šalininkų. Matyt, dialogo konstruktyvaus nevyko, tai matome pasekmes, ir čia jėga sudėtinga bus išspręsti tą situaciją, vistiek reikės kalbėtis, norint išsaugoti santarvę ir galbūt išsaugant ir šalies vientisumą“, - BNS komentavo L. Linkevičius.

Ministro teigimu, Lietuva jau anksčiau pasisakė neketinanti kištis į Ispanijos vidaus reikalus.

„Ispanija yra demokratinė valstybė, Europos Sąjungos narė ir teisės viršenybės principas yra svarbus, bet vistiek mes dar kartą atkreipiame dėmesį į tai, kad neturėtų būti naudojama perteklinė jėga. Tas labai svarbu“, - pabrėžė UR ministras.

Skelbiama, kad sužeistųjų skaičius per susirėmimus Ispanijoje sekmadienį siekia daugiau nei 300, kai kurių sužeidimai sunkūs. Ispanijos riaušių policija guminėmis kulkomis apšaudė protestuotojus Barselonoje prie vienos balsavimo apylinkės.

Ginčijamas referendumas surengtas, nors policija bandė sustabdyti balsavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

jooo

Kiek tu apsirijėli komunistinis vedė į dialogą su savo tauta tu sėdi tik su žudikais banderom bet ne su mūsų tautos žmonėm

sr

ką gali pasakyti mūsų valdžiažmogiai,jiem dar nepranešė jų nuomones.

Algis

Ka jis dar gali pasakyti? Matyt laukia Ukrainos reakcijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS