L. Linkevičius kvietė bendradarbiauti Japonijos verslo milžines | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS KVIETĖ BENDRADARBIAUTI JAPONIJOS VERSLO MILŽINES

  • 0

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gegužės 10 dieną susitikimuose Tokijuje akcentavo atsiveriančias naujas galimybes Lietuvai ir Japonijai plėsti ekonominį bendradarbiavimą.

Susitikime su įmonės „JTB“ prezidentu ir vykdančiuoju direktoriumi Hiromi Tagawa, kuris taip pat yra kelionės agentų asociacijos JATA (Japan Association of Travel Agents) prezidentas, buvo akcentuojama, kad nepaisant didelio geografinio atstumo, Lietuvą ir Japoniją glaudžiai sieja kultūrinis artumas, taip pat istorinis Čiunės Sugiharos paveldas, kuris ir šiandien prisideda prie šalių ryšių plėtojimo, ypač turizmo srityje. L. Linkevičius pastebėjo, kad lietuvių sukurtų technologijų, pavyzdžiui „WiderFi“, atėjimas į Tekančios Saulės šalį, suteikia šalims galimybes bendradarbiauti inovatyviai – plėtoti naujai kartai, multimedijos technologijomis besinaudojantiems keliautojams skirtus turizmo produktus.

Ministras, susitikęs su įmonės „NTT data“ vykdančiuoju prezidentu Kazuhiro Nishihata ir „NTT communications“ vyriausiuoju viceprezidentu Takanobu Maeda, kvietė juos atvykti į Lietuvą ir įsitikinti puikiomis sąlygomis čia plėtoti verslą. „Lietuva pirmauja pasaulyje pagal informacinių ir ryšių technologijų (IRT) paslaugų verslui ir interneto infrastruktūrą, šio mūsų sektoriaus paslaugų kokybė yra viena iš geriausių Europos Sąjungoje. Tikimės, kad nuo šiol pradėsime aktyviai bendradarbiauti IRT srityje, ir ne tik Japonijoje“, – kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

2016 m. Lietuvoje apsilankė 22,7 tūkst. Japonijos turistų – 7,4 proc. daugiau nei 2015 m., iš jų apie 15 tūkst. pabuvojo Kaune, kur yra Čiunės Sugiharos muziejus. Per pastaruosius 5 metus japonų keliautojų skaičius mūsų šalyje išaugo daugiau kaip 2 kartus, 2012 m. jų buvo 9,5 tūkst.

„NTT data” ir „NTT communications“ kartu su „NTT docomo“, su kurios atstovais Lietuvos diplomatijos vadovas susitiko vakar, gegužės 9 d., yra „NTT Group“ įmonės. Ši Japonijos kompanijų grupė yra viena didžiausių IRT korporacijų pasaulyje. Joje dirba 241000 darbuotojų, grupė yra pirmaujanti pasaulyje pagal saugomų duomenų kiekį (turi 240 centrų tinklą), yra 10-oje vietoje pagal valdomą nuosavą jūrinio šviesolaidinio kabelio tinklą ir trečioje – pagal IP magistralinio tinklo išplėtojimą.

GALERIJA

  • L. Linkevičius kvietė bendradarbiauti Japonijos verslo milžines
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS