L. Linkevičius lankysis Makedonijos sostinėje | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS LANKYSIS MAKEDONIJOS SOSTINĖJE

  • 8

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį su oficialiu vizitu lankysis Makedonijos sostinėje Skopjėje.

Vizito metu ministras susitiks su užsienio reikalų ministru Nikola Dimitrovu ir kitais aukščiausiais Makedonijos pareigūnais. Susitikimų metu ketinama aptarti Makedonijos narystės ES ir NATO siekius, Lietuvos ir Makedonijos dvišalį bendradarbiavimą, situaciją Vakarų Balkanuose. Užsienio reikalų ministrai dalyvaus viešojoje paskaitoje, kurios metu aptars saugumo iššūkius.

Makedonija nuo 2005 metų yra ES šalis kandidatė, 2018 metais Makedonija pakviesta tapti NATO nare. 2018 metų birželio 17 dieną pasirašytas Prespos susitarimas tarp Graikijos ir Makedonijos, kurį jau ratifikavo abiejų šalių parlamentai. Pagal susitarimą Makedonija pakeis pavadinimą ir taps Šiaurės Makedonija, o Graikija savo ruožtu nebeprieštaraus Šiaurės Makedonijos narystei ES ir NATO - taip bus užbaigtas 27 metus trukęs ginčas.

Lietuvos ir Makedonijos diplomatiniai santykiai užmegzti 1995 metų liepos 11 dieną, primenama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Skeptikas

L.L. - NEJUOKINK TAUTOS taip kaipdaro tavo šeimininkė

QQ

Ozys Makedonijos

Katinas

Ukrainoi neliko lasiniu ha haha
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS