L. Linkevičius: Molotovas vis dar laukia savo Ribbentropo | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: MOLOTOVAS VIS DAR LAUKIA SAVO RIBBENTROPO

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ragina Vakarus reaguoti į istorijos pamokas ir išlaikyti vieningą politiką priešinantis kylančioms Rusijos grėsmėms.

Vilniuje vykstančioje tarptautinėje konferencijoje ministras atkreipė dėmesį į minimas Prahos pavasario ir Gruzijos teritorijos okupacijos sukaktis – anot jo, „tos pačios instrukcijos“ bei „tie patys tankai, tie patys metodai gniuždyti laisvą valią“ naudojamos ir Kryme, Rytų Ukrainoje.

„Liūdna, kad mūsų kaimynai mėgaujuosi nebaudžiamumu, atsparumo stoka, tęsdami politiką, kuri, kaip jau priminiau, truko 50 metų, naudojamos tos pačios instrukcijos. Dabar, kai minime kitą įvykį, trėmimus, nulemtus Ribbentropo-Molotovo pakto, svarbu pasakyti vėl, ką kartais sakau: Molotovas vis dar gyvas ir laukia savo Ribentropo“, – teigė ministras.

Liūdna, kad mūsų kaimynai mėgaujuosi nebaudžiamumu, atsparumo stoka, tęsdami politiką, kuri, kaip jau priminiau, truko 50 metų, naudojamos tos pačios instrukcijos.

1939 metų rugpjūčio 23 dieną Vokietija ir Sovietų Sąjunga slapta susitarė pasidalyti Rytų Europą. Jis vadinamas tuometinių užsienio reikalų ministrų Joachimo von Ribbentropo ir Viačeslavo Molotovo vardu.

L. Linkevičius taip pat sakė, kad Vakarams reikia nuolat sau priminti apie lyderystės stoką reaguojant į iššūkius, o ne tiesiog „reflektuoti darbotvarkę, primestą kieno nors kito“.

„Tai reikalauja mūsų pajėgų, protų ir veiksmų mobilizacijos, neabejoju, kad mes tai padarysime“, – vylėsi ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Bybi tu ciulpk durniau.

...

Linuk, nebūk politiniu 'Novičioku'.

nekomuniaga

komsomolcas savo pasisakymu pavelavo septynias desimtis metu o alegorijos nereikia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS