L. Linkevičius pradeda vizitą Gruzijoje | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS PRADEDA VIZITĄ GRUZIJOJE

  • 6

Užsienio reikalų ministras pirmadienį pradeda vizitą Gruzijoje, mininčioje dešimtąsias karo su Rusija metines.

Tuo pačiu metu Gruzijoje lankysis Lenkijos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai Jacekas Czaputowiczius (Jacekas Čaputovičius) ir Edgaras Rinkevičius bei Ukrainos vicepremjeras Pavlo Rozenka.

Vizito metu politikai lankysis Tbilisyje ir prie Odzisio administracinės linijos, kur prasideda Pietų Osetijos teritorija.

Ministrai dalyvaus susitikimuose su Gruzijos prezidentu Georgijumi Margvelašviliu, parlamento pirmininku Irakliu Kobachidze, premjeru Mamuka Bachtadze ir užsienio reikalų ministru Davidu Zalkalianiu.

Po 2008 metų karo Maskva nepriklausomomis pripažino praėjusiame amžiuje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną – Abchaziją.

Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Anot Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, Rusija „tiesiogiai ir per okupuotų teritorijų „valdžios“ struktūras toliau kelia įtampą šiuose regionuose, riboja ir pažeidžia žmogaus teises“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Alis Petkus...

ten gerai vaišina..

...

Tai dabar laukti naujos gruzinų invazijos prieš rusus?.. - ach, tai jau ne gruzinai, sakartvelai dar nė karto Rusijos nepuolė... :s

kiaulinas

galetu nebegryzt parsidavelis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS