L. Linkevičius ragina Rusiją nutraukti agresiją prieš Ukrainą | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS RAGINA RUSIJĄ NUTRAUKTI AGRESIJĄ PRIEŠ UKRAINĄ

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sekmadienį paragino Rusiją nutraukti agresiją prieš Ukrainą, rusams užgrobus tris šios šalies laivus Kerčės sąsiauryje prie Maskvos aneksuoto Krymo krantų.

Jis teigė, kad Rusija turi nutraukti ukrainiečių laivų blokadą Azovo jūroje.

„Tai ne kas kita, kaip agresijos tąsa, nes Azovo jūra pagal susitarimą tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos yra bendro naudojimo ir šitie laivai Mariupolyje nevykdė jokių operacijų“, – BNS sakė ministras.

„Ta fizinė blokada, koviniai veiksmai ir laivų parėmimas yra ne kas kitas, kaip agresija, kuri turi būti pasmerkta ir liautis“, – pridūrė jis.

L. Linkevičius teigė besitikintis, kad tarptautinė bendruomenė dėl sekmadienio įvykių Kerčės sąsiauryje „išsakys labai griežtą poziciją ir pareikalaus iš Rusijos nutraukti šitą blokadą ir šitus veiksmus“.

Kijevas sako, kad Rusijai atidengus ugnį į Ukrainos laivus buvo sužeisti du jos kariai.

Incidentas įvyko Kerčės sąsiauryje – siaurame vandens kelyje, jungiančiame Juodąją jūrą su Azovo jūra. Pastaroji pagal 2003 metų susitarimą yra naudojama tiek Ukrainos, tiek Rusijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Patarimas

Ponai rusų kolonistai, okupantų apgyvendinti Lietuvoje, pasižiūrėkit į save ir išsivalykit savo kiauliškus snukučius, nes be koliojimosi bei keiksmažodžių daugiau nieko nesugebate.

idomu

kokiai bobulei dirbi jei neisitikines tiesa varai propoganda juk /porosionok/ specialiai isprovokavo kara pasiuntes i svetima teritorija zmone kuriuos gale jo uzmusti bet rinkimai jam svarbiau ar kiaule turi jausmus? tai nebuk ja o as neuztariu nei 1 nei kitu bet bukim teisingi ir nedarom isterijos pataikaudami nezinia kam nes jav atsoko tai ka dabar gal kinams lenksim nugara ka /globeja/ jau bande daryt bet mes niekam nereikalingi tik teritorija kariniam santazui ir slykstu matyti kaip imperijos su savo galybe persa metalo lauza o socmafija pardavineja vaikus tai ciniskiau nebuna ....

patarimas

komsomolcui paimk ta gaubica kuria magnolija nupirko pas merkel ir varyk chacholus vaduot numesi svorio ir atjaunesi o gal kokia chacholka nuskinsi jei gyvas liksi ir nereikes sokti krakoviaka pagal /bobutes/ uzgaida atsigausi tapes vyru nes jau dabar uznesi i bobule sekmes perversme....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS