L. Linkevičius reiškia paramą britų pozicijai dėl šnipo apnuodijimo | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS REIŠKIA PARAMĄ BRITŲ POZICIJAI DĖL ŠNIPO APNUODIJIMO

  • 4

Į Londoną antradienį išvykstantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius reiškia solidarumą britų vyriausybei, apkaltinusiai Rusiją dėl buvusio karinės žvalgybos agento ir jo dukros apnuodijimo.

„Jungtinės Karalystės vyriausybė paskelbė, kad labai tikėtina, jog išpuolio šaknys yra Rusijoje. Mes visiškai solidarizuojamės su Jungtine Karalyste ir jų susirūpinimu“, – BNS antradienio rytą sakė ministras.

L. Linkevičiaus teigimu, karinio cheminio ginklo panaudojimas NATO teritorijoje būtų ypatingas atvejis, todėl svarbu išsiaiškinti kaltuosius ir patraukti juos atsakomybėn.

Per vizitą Londone L. Linkevičius susitiks su britų užsienio reikalų sekretoriumi Borisu Jonhsonu (Borisu Džonsonu), kitais parlamentarais, premjerės Theresos May (Teresos Mei) patarėju užsienio politikai, lietuvių bendruomenės atstovais.

Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) pirmadienį paskelbė, jog „labai tikėtina“, kad Rusija yra atsakinga už buvusio savo karinės žvalgybos agento ir jo dukros apnuodijimą.

Britanija pareikalavo Rusijos iki antradienio vakaro pateikti išsamų paaiškinimą dėl šio incidento.

Premjerės teigimu, tuo atveju, jeigu įtikinamo atsakymo nebus, Britanija padarys išvadą, kad įvyko „neteisėtas Rusijos Valstybės jėgos panaudojimas prieš Jungtinę Karalystę“ ir kad Londonas svarstys „visokeriopas priemones“, kad į tai atsakytų.

Maskva britų kaltinimus griežtai atmetė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šiaip

Kam tik jis paramos nereiškia....

jeigu jankiai ar anglai paprasytu

sis pusdebilis komsomolcas manau pats sau y kisenes abi prisisiktu.....

įdomu

ar jau yra įrodymai,kad rusai nužudė?Teisme net vagį sugavus,reikia turėti įrodymų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS