Kremliaus kritikas ES ministrus ragino remti Rusijos pilietinę visuomenę | KaunoDiena.lt

KREMLIAUS KRITIKAS ES MINISTRUS RAGINO REMTI RUSIJOS PILIETINĘ VISUOMENĘ

  • 5

Žinomas Kremliaus kritikas Vladimiras Kara-Murza Europos Sąjungos (ES) ministrus pirmadienį paragino palaikyti ryšius su Rusijos pilietine visuomene ir inteligentija, sako susitikimą surengęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jo iniciatyva Liuksemburge prieš Europos Sąjungos (ES) Tarybos susitikimą surengtuose darbo pusryčiuose dalyvavo penki ministrai, įskaitant britų diplomatijos vadovą Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną).

„Įžangoje pasakiau, kad mes turime skirti Rusiją nuo Kremliaus. V. Kara-Murza tą temą išvystė ir norėjo pateikti alternatyvų požiūrį, neprašydamas jokios finansinės paramos ar paramos keisti valdžią, nes pabrėžė, kad tai yra Rusijos piliečių reikalas. Vienintelis dalykas, ko jis prašė – laikytis principų, vertybių ir palaikyti ryšį su pilietine visuomene, padėti kultūros inteligentijai“, – BNS telefonu iš Liuksemburgo sakė ministras.

Rusijos opozicijos veikėjas, žmogaus teisių aktyvistas V. Kara - Murza teigia, kad jį jau du kartus Rusijoje mėginta nunuodyti. Pastaruoju metu jis gyveno JAV.

ES ministrai pirmadienio susitikime Liuksemburge turėtų daugiausia dėmesio skirti susitarimui dėl Irano branduolinės programos. JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį apkaltino Iraną pažeidinėjant 2015 metų sutartį. Anot L. Linkevičiaus, ES ministrai turėtų išsakyti paramą šiam susitarimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Realybė

Tai kišimasis į Rusijos vidaus reikaklus. Gal Rusijai reikia pradėti remti pilietinę visuominę ES.

...

O tai ne kišimasis į šalies vidaus reikalus?..

Klp

Per ilgai mes juos rememe... laikas pradeti veikti patiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS