L. Linkevičius: solidarizuojamės su JK ir esame pasirengę bendram atsakui | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: SOLIDARIZUOJAMĖS SU JK IR ESAME PASIRENGĘ BENDRAM ATSAKUI

  • 7

Kovo 19 dieną vykusiame Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje Briuselyje, kuriame dalyvavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, diskutuota apie išvakarėse Rusijoje vykusius rinkimus, įvykius Salisbury mieste Jungtinėje Karalystėje, Ukrainos ateitį, aptarta padėtis Sirijoje, Irane ir situacija Korėjos pusiasalyje.

L. Linkevičius pabrėžė, kad „Rusijos rinkimų nelaikome laisvais ir demokratiškais, o jų surengimas Krymo aneksijos metinių dieną – simbolinis aktas, dar kartą pademonstruojant nepagarbą tarptautinės teisės principams ir Ukrainos teritoriniam integralumui“.

Ministrai vieningai pasmerkė Salisbury mieste, Jungtinėje Karalystėje, įvykdytą nusikalstamą aktą, panaudojant karines chemines medžiagas, išreiškė solidarumą su Jungtine Karalyste, paramą vykdomam tyrimui ir pasirengimą bendram atsakui.  „Solidarizuojamės su Jungtine Karalyste ir esame pasirengę bendram atsakui“, – posėdyje pažymėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Po Tarybos posėdžio ES Vyriausioji Įgaliotinė  F. Mogherini visų ES užsienio reikalų ministrų vardu paskelbė pranešimą dėl šio išpuolio ir Rusijos atsakomybės. Ministrai sutarė atidžiai stebėti situaciją ir paragino Rusiją neatidėliojant atsakyti į Jungtinės Karalystės keliamus klausimus, rašoma LRT.lt siųstame pranešime.

URT taip pat diskutuota Ukrainos klausimu, situaciją Sirijoje pristatė Specialusis Jungtinių Tautų pasiuntinys Steffano de Mistura, aptartas pasirengimas artėjančiai donorų konferencijai „Parama Sirijos ir regiono ateičiai“, vyksiančiai balandžio 24–25 dienomis Briuselyje. Diskusijos dėl Irano metu ministrai išreiškė vieningą ES paramą Bendram visapusiškam veiksmų planui. Dalyvaujant Pietų Korėjos užsienio reikalų ministrei Kang Kyung-wha, aptarta situacija Korėjos pusiasalyje ir didėjančios perspektyvos sumažinti eskalaciją šiame pasaulio taške.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vata

Mes hyper valstybė, visus isauklesim, tik pirma savam kieme apsitvarkysim.

gana

ir vel mala ta pati o tiksliaus is kiauro i kiaura nieks nepakeis komsomolcu

Kęstas

Lietuvoje vėl kyla raganų medžioklė. Šią viduramžių lygio raganų medžioklę organizuoja valdžios ištroškę Landsbergiai ir jų pakalikas Tapinas. Basčio istorija yra be pagrindo, bet išpūsta neapsakomai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS