L. Linkevičius su Kanados kolege aptarė paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SU KANADOS KOLEGE APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI

  • 13

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį su Kanados kolege Chrystia Freeland (Kristija Friland) aptarė paramą Ukrainai.

Pasak L. Linkevičiaus, Kanados užsienio reikalų ministrė planavo kartu su kelių valstybių diplomatijos vadovais vykti į Ukrainą, tačiau planus pakeitė šalies vidaus politikos darbotvarkė.

„Mes ketiname vykti sausio 15–16 dienomis į Mariupolį, buvo planuose kad ir Kanados užsienio reikalų ministrė Ch. Freeland važiuos, bet ji negali dėl vidaus politikos priežasčių, yra svarbus Vyriausybės posėdis svarbus. Ji paskambino, palaikydama šią iniciatyvą, ta proga aptarėme ir kitus svarbius dalykus“, – BNS sakė L. Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pokalbio metu išsakė savo paramą dėl Kinijoje sulaikytų Kanados piliečių.

„Kaip žinote, yra sulaikyti Kanados piliečiai Kinijoje, mes, kaip ir kitos Europos Sąjungos šalys, išsakėme paramą, kad jie būtų paleisti, nes sulaikyti be aiškių argumentų“, – sakė L. Linkevičius.

Kanadoje gruodžio 1-ąją suėmus Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ vyriausiąją finansinių operacijų pareigūnę, Kinijoje buvo sulaikyta keliolika kanadiečių.

Autorė: Milena Andrukaitytė

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Jurgis

Slykstu ziureti i ta mazgote, zmogus be nuomones ir be principu, su vienu tikslu sedeti siltoj kedej.

,,,,,,

lopytas Kandonas..................

???

Kuriai Ukrainai? Kuri žudo savo piliečius Donecke ir Luhanske, ar tai kuri gina savo teises?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS