L. Linkevičius susitiko su NATO pajėgų Europoje vadu | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SUSITIKO SU NATO PAJĖGŲ EUROPOJE VADU

  • 4

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad reikia spartinti darbus įgyvendinant Velso ir Varšuvos NATO viršūnių susitikimuose priimtus sprendimus.

Tai jis teigė ketvirtadienį susitikęs su vyriausiuoju NATO pajėgų Europoje vadu generolu Curtisu Scaparrotti (Kertisu Skaparočiu), pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Būtina spartinti darbus pastiprinimo pajėgų rengimo ir dislokavimo srityje, didinant Aljanso galimybę tinkamai ir laiku reaguoti į bet kokio pobūdžio grėsmes. Taip pat ypatingai svarbu stiprinti oro gynybą Baltijos regione“, – sakė L. Linkevičius.

Jis akcentavo, kad esminis veiksnys stiprinant Aljanso atgrasymo ir gynybos politiką dinamiškai besikeičiančioje saugumo aplinkoje – gebėjimas greitai priimti sprendimus.

„Pašnekovai sutarė, kad NATO vadovų susitikime Varšuvoje sutartas kovinių grupių dislokavimas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje – puikus spartaus ir solidaraus priimtų sprendimų įgyvendinimo pavyzdys“, – teigia URM.

L. Linkevičius su C. Scaparrotti susitiko prieš ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje vykstantį pavasarinį NATO užsienio reikalų ministrų susitikimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Čia aš apie Ukrainą..

ei ei

Komsorge!Kodėl mes geraširdiškai atvėrėme visas sienas, o ji tebetaiko įvairius žinybinius barjerus mūsų prekėms ir paslaugoms?Ar čia tu tep dirbi?

...

Kam tas amsėjimas, mauro dalia vis vien visiems aiški.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS