L. Linkevičius susitiko su naujuoju Japonijos ambasadoriumi Lietuvai | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SUSITIKO SU NAUJUOJU JAPONIJOS AMBASADORIUMI LIETUVAI

  • 0

Spalio 2 dieną Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su naujuoju Japonijos ambasadoriumi Lietuvai Shiro Yamasaki, kuris prieš savaitę įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Lietuvos ir Japonijos politinis dialogas įgavo naują pagreitį šiais metais, kai istorinio vizito į Lietuvą atvyko Japonijos Ministras Pirmininkas Šinzo Abė. Mūsų valstybes vienija panašus požiūris į globalių problemų sprendimą, todėl vertiname aktyvų Japonijos ambasados Vilniuje darbą stiprinant Lietuvos ir Japonijos ryšius verslo, kultūros ir turizmo srityse“, – pažymėjo L. Linkevičius.

Ministras pasidžiaugė, kad šiuo metu Japonijos turistai yra didžiausia svečių iš Azijos regiono grupė Lietuvoje, bei pakvietė ambasadorių S. Yamasaki siekti, kad taip pat didėtų Japonijos įmonių susidomėjimas verslo ir investicijų Lietuvoje galimybėmis.

Ambasadorius pabrėžė, kad nuo kitų metų pradedama taikyti Lietuvos ir Japonijos dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis ir kitais metais įsigaliosiantis Japonijos ir Europos Sąjungos Ekonominės partnerystės susitarimas turėtų paskatinti Lietuvos ir Japonijos ekonominį bendradarbiavimą.

Susitikimo dalyviai taip pat aptarė praeitą savaitę Vilniuje įvykusį pirmąjį Baltijos šalių ir Japonijos bendradarbiavimo dialogo susitikimą, artėjančius dvišalius vizitus bei sėkmingai Hiracukos mieste vykstantį Lietuvos sportininkų pasirengimą 2020 metų Tokijo olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms.

Nuo 1992 metų S. Yamasaki yra vienuoliktasis Japonijos ambasadorius Lietuvai ir ketvirtasis, kuris reziduoja Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS