L. Linkevičius sveikina sankcijas įmonėms, stačiusioms tiltą į Krymą | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS SVEIKINA SANKCIJAS ĮMONĖMS, STAČIUSIOMS TILTĄ Į KRYMĄ

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį pasveikino Europos Sąjungos (ES) sankcijas šešioms įmonėms, prisidėjusioms prie tilto iš pagrindinės Rusijos dalies į jos aneksuotą Krymo pusiasalį.

„Svarbu turiningai tęsti Krymo aneksijos nepripažinimo politikos įgyvendinimą. Tai yra tinkamas ėjimas tinkamu laiku ir tinkama kryptimi“, – tviteryje parašė L. Linkevičius.

ES pranešė, kad už vaidmenį statant Kerčės sąsiaurio tiltą, kurį gegužės mėnesį oficialiai atidarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, bus areštuotas šešių įmonių ir organizacijų turtas bloko šalyse.

Anot Bendrijos, tilto statyba „savo ruožtu dar labiau pakerta Ukrainos teritorinį vientisumą, suverenitetą ir nepriklausomybę“.

Maskva savo ruožtu pasmerkė „ardomąją politiką, nukreiptą prieš Krymo gyventojus“.

Dvi iš šešių įmonių ir organizacijų, kurioms paskelbtos sankcijos, yra kontroliuojamos verslininko Arkadijaus Rotenbergo – artimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininko.

ES taip pat įvedė Maskvai sankcijų paketą už prorusiškų separatistų rėmimą Rytų Ukrainoje. Iš viso šios ES sankcijos dabar taikomos 44 subjektams.

Tuo metu ES „juodajame“ sąraše dabar iš viso yra 155 žmonės, įskaitant keletą artimų V. Putino šalininkų, kuriems taikomas draudimas įvažiuoti į Bendrijos teritoriją ar kurių lėšos yra įšaldytos.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Gručko

medali tiems pidiloms i sikna.Ir spirt von ka i akis nelistu.Užkniso traša

tam --,,to tam Blinda-- tu cia apie savo

pakrumiu bandiugu BaltWafen SS zygdarbius pasakoji??? .dabar uz sudegintus baltarusijoj ,ukrainoj lietuvos ,istisus kaimus , iszudytas seimas ,sunaikintus zydus ,isveztus y konclagerius milijonus taikiu zmoniu dabar uz tuos nuopelnus gautais ordenais dziaugiesi

To tam Blinda

Teisingai, tovaryščiau! Reik “bandiugas” vyt lauk. O vot mes ordinus už tikrus “nuopelnus” nešiojam nuo pasaulinio karo pabaigos, vat ten tai laikai buvo, 1939 m. pagėrėm su nacikais Breste po tos Lenkijos pasidalijimo, paskui Katynei pasismaginom, vėliau prisijungėm prie istrebytėliu ir tuos “bandiugas” šaudėm, na, kartais apsirikdavome ir visus kaimus išnaikindavome, o jau kiek reikėjo pastangų kad virš 200 tūkst. sukištinį ešalonus sibiran, eina sau, tovaryščiau...tikrai sunkūs darbai buvo ir už šituos “nuopelnus” dabar išdidžiai nešiojam ordinus, goržus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS