L. Linkevičius: transatlantinė vienybė yra geriausias atsakas į saugumo iššūkius | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: TRANSATLANTINĖ VIENYBĖ YRA GERIAUSIAS ATSAKAS Į SAUGUMO IŠŠŪKIUS

  • 2

Svarbiausia žinia, kurią Lietuva nori pasiųsti, - transatlantinė vienybė išlieka esminiu faktoriumi sprendžiant prieš mus kylančius saugumo iššūkius, pažymėjo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius transatlantinio saugumo forume Vašingtone.

„Nors transatlantinės vienybės svarba nėra naujiena, tačiau visuomet svarbu prisiminti, kodėl NATO ir ES buvo sukurtos ir kokios vertybės vienija transatlantinę šeimą“, - sakė L. Linkevičius forume, kuriame aptartas Europos ir Šiaurės Amerikos šalių bendradarbiavimas, reaguojant į bendrus iššūkius saugumui.

Pagal pranešimą, Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad saugios ir vieningos Europos išsaugojimui būtina stipri ir solidari NATO bei aktyvus JAV įsitraukimas į mūsų žemyno saugumo reikalus.

L. Linkevičius Vašingtone dalyvavo Europos politikos analizės centro (angl. Center for European Policy Analysis CEPA) diskusijoje apie glaudų bendradarbiavimą su JAV stiprinant Europos gynybą, NATO pastangas užtikrinti atgrasymą ir kolektyvinę gynybą dabartinių grėsmių akivaizdoje.

„Bet kokiomis pastangomis gynybos srityje ES ir NATO neturėtų dubliuotis ar konkuruoti. Bendradarbiavimas ir koordinavimas yra esminis tokių pastangų sėkmės garantas; o šios pastangos turėtų būti nukreiptos tam, kad būtų užpildyti esami trūkumai gynybos srityje“, - pabrėžė ministras.

CEPA vyriausiojo viceprezidento Edwardo Lucaso vestoje diskusijoje taip pat dalyvavo Rumunijos vicepremjerė Ana Birchall, Lenkijos ir Slovakijos užsienio reikalų ministrai Jacekas Czaputowiczius ir Miroslavas Lajčakas.

GALERIJA

  • L. Linkevičius: transatlantinė vienybė yra geriausias atsakas į saugumo iššūkius
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

komjaunuolio -kosmopolito-globalisto

vizijos ir kliedesiai visiskai nedomina lietuviu tautos ir Lietuvos....

Kęstas

Kodėl reikia keisti mūsų santykius su Kinija? "Kinija jau sumažino tiesiogines subsidijas eksportui, aiškiai pažeidžiančias P.P.O. gaires. Tačiau daugelis Kinijos bendrovių netiesiogiai gauna naudos iš valstybei priklausančios žemės ir privilegijuotų santykių su vietos valdžios institucijomis ir bankais." Šiuolaikinių technologijų neteisėtas pasisavinimas iš kitų valstybių ir tų technologijų panaudojimas, vystant Kinijos karines pajėgas yra labai svarbu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS