Lazdijų opozicinės partijos vienijasi prieš A. Margelio valdymą | KaunoDiena.lt

LAZDIJŲ OPOZICINĖS PARTIJOS VIENIJASI PRIEŠ A. MARGELIO VALDYMĄ

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Lazdijų skyrius iniciatyva merui Artūrui Margeliui oponuojančios politinės jėgos, tarp kurių - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija ir partija Tvarka ir teisingumas, vienijasi ir kartu pasirašė bendrą susitarimą dėl darbo Lazdijuose.

Partijų susitarime konstatuojama, kad naudodamasis savo padėtimi, manipuliacijomis, bauginimais ir psichologine prievarta netekti darbo meras A. Margelis žmones privertė stoti į jo įkurtą judėjimą, dalis jų į įtraukti į judėjimą net jiems nežinant. Pažymima, kad mero sprendimas skirti administracijos direktoriaus pavaduotoju asmenį, du kartus baustą už sunkų ekonominį nusikaltimą - kontrabandą, tik dar kartą įrodė, kad A. Margelis ir jo įkurtas judėjimas eilinį kartą pamynė teisingumą, moralę, valstybės tarnybos nuostatas, savus interesus iškėlė aukščiau Lazdijų rajono gyventojų interesų ir yra didelė grėsmė Lietuvos demokratijai.

„A. Margelis savo veikimo metodais daro didelę gėdą visam Lazdijų rajonui, diskredituoja Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vardą. Mes, žemiau pasirašiusios partijos, pasisakome prieš tokį Lazdijų rajono valdymą ir požiūrį į žmones, kreipiamės į pozicijos daugumą sudarančius Lazdijų rajono tarybos narius nebūti priklausomais nuo asmeninių interesų siekiančių žmonių, nebijoti laisvai ir oriai, su atsakomybe priimti sprendimus, teikti pasiūlymus, saugoti demokratiją“, - rašoma dokumente.

Susivienijusios Lazdijų rajono opozicinės jėgos ragina gyventojus būti kritiškesnius mero poelgiams, nepasiduoti psichologiniam spaudimui, manipuliacijoms, drąsiai išsakyti savo nuomonę ir kviečia kartu saugoti laisvę ir demokratiją Lazdijų rajono savivaldybėje.

Merui A. Margeliui oponuojančios politinės jėgos pažymi, jog pastarųjų kelerių metų politinio ir struktūrinio bei administracinio valdymo procesai stipriai nubloškė žemyn Lazdijų rajoną, kuris „pirmauja“ nedarbo lygiu, žmonių mirtingumu, vidine emigracija. Rajonas yra tarp paskutiniųjų pagal investicijas, darbo užmokesčio dydį, darbo vietų steigimą, verslo ir žemės ūkio plėtrą, o mero veikla tarp Lietuvos savivaldybių įvertinta tik 57 vieta iš 60.

Susivienijimo susitarimą prieš A. Margelio valdymą pasirašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Lazdijų skyriaus pirmininko pirmasis pavaduotojas Romas Leščinskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus pirmininkas Benius Rūtelionis, Lietuvos socialdemokratų partijos Lazdijų skyriaus pirmininkas Saulius Petrauskas ir partijos Tvarka ir teisingumas Lazdijų skyriaus pirmininkas Albinas Žymančius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS