Lenkija: B. Komorowskis Lietuvoje aptarė tėvynainių problemas | KaunoDiena.lt

LENKIJA: B. KOMOROWSKIS LIETUVOJE APTARĖ TĖVYNAINIŲ PROBLEMAS

  • 2

Lenkijos užsienio reikalų ministerija trečiadienio popietę paskelbė pranešimą spaudai apie buvusio prezidento Bronislawo Komorowskio (Bronislavo Komorovskio) vizitą Lietuvoje ir jame akcentavo susitikimą su vietos lenkais aptarti jų problemas Lietuvoje.

Ministerijos interneto svetainėje skelbiamame pranešime nurodoma, kad B.Komorowskis susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovais Seime Rita Tamašuniene ir Michalu Mackevičiumi.

„Susitikimo su vietos lenkų bendruomene metu B.Komorowskis aptarė čia gyvenančių tėvynainių problemas“, - rašoma pranešime.

Tik vėliau paminima, kad B.Komorowskiui per vizitą Lietuvoje įteiktos Rokiškio garbės piliečio regalijos, be to, jis susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite, premjeru Algirdu Butkevičiumi, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, buvusiu šalies vadovu Valdu Adamkumi.

Pats B.Komorowskis atsisakė kalbėti su Lietuvos žiniasklaida apie tautinių mažumų situaciją ir dvišalius santykius.

Lenkijoje šį mėnesį vyks parlamento rinkimai.

B.Komorowskio tėvai Zygmuntas Leonas Komorowskis ir motina Jadwiga Komorowska yra kilę iš Aukštaitijos. 2005 metais Varšuvoje išleistoje politiko knygoje „Dešine puse. Gyvenimas, politika, anekdotas“ (Prawą strona. Zycie, polityka, anegdota) yra nuotrauka, kurioje pavaizduotas B.Komorowskio senelis Juliuszas Komorowskis (Julius Komorovskis), sėdintis Rokiškio rajone buvusio Kovališkio dvaro terasoje.

Buvęs prezidentas BNS trečiadienį sakė, kad didžiuojasi, jog jo šeima kilusi iš Lietuvos.

„Lietuva turi savo nuolatinę vietą mano širdyje“, - teigė jis.

B.Komorowskis pralaimėjo šiemet vykusius prezidento rinkimus opozicijos kandidatui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai).

B.Komorowskio vadovavimo Lenkijai metu dvišalius santykius temdė nesutarimai dėl tautinių mažumų padėties.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

mizantropas

jei lenkai nusiteikę draugiškai ir pozityviai Lietuvos atžvilgiu, tai kodėl nesutramdo savo gentainio koloradinio tomaševskio antilietuviškų išsišokimų ir akivaizdaus kenkimo Lietuva? ar Lenkijoje lietuvių bendruomenė yra pagimdžiusį analogišką niekšą ir išsigimėlį, ar Lenkijoje vykdomos tokios demonstracijos, kaip lenkų ir ruskių koalicijos Lietuvoje? Tai apie kokius gerus santykius norima skelbti? Ar ir p. Adamkus mano, kad tai tik vietinės reikšmės nesutarimai? Todėl taip ir atsitiko, kad 10 metų buvo nuolaidžiaujama lenkams, o dabar tie, kol kas vietiniai kiaulės, įgijo ir ragus.

ar tokių

problemų Lietuvoje yra? O Lenkijoje lietuviams rojus? Beje, Lenkijoje lietuviai gyvena savo etninėse žemėse, tad nereikia vaizduoti, kad jie reikalauja kažko nepriimtino, o Lietuvoje lenkai įsitvirtino tikrai ne savo etninėse žemėse, tad tegul patyli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS