Lenkija nori konstruktyvaus bendradarbiavimo su Lietuva | KaunoDiena.lt

LENKIJA NORI KONSTRUKTYVAUS BENDRADARBIAVIMO SU LIETUVA

  • 2

Lenkija nori įsitraukti į konstruktyvų bendradarbiavimą su naująja Lietuvos Vyriausybe, o tai didžiąja dalimi priklausys nuo jos geros valios sprendžiant Lietuvos lenkų klausimus, ketvirtadienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis (Vitoldas Vaščikovskis).

„Mes (...) norime įsitraukti į konstruktyvų bendradarbiavimą su naująja Lietuvos vyriausybe, o tai didžiąja dalimi priklausys nuo mūsų partnerių geros valios, daugiausiai kalbant apie Lietuvos lenkų teisių užtikrinimą“, - Lenkijos parlamente sakė W.Waszczykowskis.

„Apie tai kalbėjau su savo Lietuvos kolega (Linu Linkevičiumi) per jo pastarąjį vizitą į Lenkiją. Įsipareigojome išbandyti naujas bendradarbiavimo formas“, - teigė Lenkijos diplomatijos vadovas.

Jis ketvirtadienį Lenkijos Seime pristatė šalies užsienio politikos uždavinius 2017 metais. Politiko kalbos išrašas pateikiamas Lenkijos užsienio reikalų ministerijos tinklapyje.

Paskutinį kartą Lietuvos užsienio reikalų ministras Varšuvoje viešėjo sausio 20 dieną.

Pastaraisiais metais Vilniaus ir Varšuvos santykius dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties temdo nesutarimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ir vėl išknis?

Komentatorius

Gerbiamieji, lenkai gyvena Lenkijoje! O su savo sulenkėjusiais tautiečiais bei gudais mes jau kaip nors ir be Lenkijos išsiaiškinsime,- čia mūsų vidaus reikalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS