Liberalų sąjūdis po rinkimų sieks susivienyti su A. Zuoku ir A. Armonaite | KaunoDiena.lt

LIBERALŲ SĄJŪDIS PO RINKIMŲ SIEKS SUSIVIENYTI SU A. ZUOKU IR A. ARMONAITE

Prieš kovo mėnesį vyksiančius Savivaldos ir merų rinkimus Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas neslepia optimizmo.

Politiko nuomone, rinkimai liberalams bus sėkmingi todėl, tvirtina E. Gentvilas, po Savivaldos rinkimų Liberalų sąjūdis sieks tapti liberalių jėgų „konsolidacijos branduoliu“ Lietuvoje.

Politikas neslepia, kad sieks susivienijimo tiek su buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama partija, tiek su iš Liberalų sąjūdžio pasitraukusių sostinės mero Remigijaus Šimašiaus ir Seimo narės Aušrinės Armonaitės kuriamomis, tačiau, pasak jo, kol kas nesėkmingomis iniciatyvomis.

Liberalų lyderio teigimu, tai, kad partija Savivaldybių tarybų rinkimuose iškėlė 48 kandidatų sąrašus, rodo, jog neigiamus procesus Liberalų sąjūdyje pavyko suvaldyti.

„Kas čia šūkavo apie liberalų mirtį ir išsibėgiojimą po komitetus? (...) Pavyko suvaldyti procesus partijoje, manau, kad ir rinkimai bus labai neblogi“, - „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo E. Gentvilas.

Kas čia šūkavo apie liberalų mirtį ir išsibėgiojimą po komitetus? Pavyko suvaldyti procesus partijoje, manau, kad ir rinkimai bus labai neblogi.

Liberalo teigimu, partija rinkimuose turėtų laimėti 8 mero postus bei 170 tarybos narių mandatų.

„Kalbant apie mero postus, manau, turėsime 8, šitoje kadencijoje turėjome 10, plius per liberalų sąrašą atėjęs (Kęstutis - ELTA) Tubis (...), Tarybos narių skaičių įsivaizduoju apie 170, vietoje buvusių 220 mandatų“, - teigė jis.

E. Gentvilas prakalbo apie nuo partijos atskilusių partiečių nesėkmes kuriant naują liberalų partiją. Todėl, pabrėžia jis, po Savivaldos rinkimų Liberalų sąjūdis sieks suvienyti tiek A. Zuoką, tiek politines iniciatyvas, kurias pastaruoju metu siekia kurti iš partijos pasitraukę sostinės meras R. Šimašius ir A. Armonaitė.

„Po Savivaldos rinkimų mes skelbiame iniciatyvas dėl liberalių jėgų vienijimo, kalbu ir apie Zuoko partiją, ir apie Armonaitės ar Šimašiaus iniciatyvas, kurios nelabai sėkmingos kol kas. Nenoriu aš pasišaipyti, atvirkščiai, aš galvoju apie galimybę bendradarbiauti su jais vienu ar kitu formatu, nenorime sudeginti tiltų“, - pabrėžė E. Gentvilas. Galiausiai, akcentavo politikas, Liberalų sąjūdį jis ateityje matantis kaip liberalių Lietuvos jėgų konsolidacijos branduolį.

„Rinkėjų interesas yra matyti liberalus nesusiskaldžiusius ir, aš įsivaizduoju, kad Liberalų sąjūdis gali tapti tuo konsolidacijos branduoliu“, - apibendrino politikas.

Tiesioginiai merų ir Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Paneigiamas mitas, kad į Vyriausybę ateis profesionalai

Vyriausybėje nebėra keliamas ministrų profesionalios patirties savo kuruojamoje srityje reikalavimas apie premjero Sauliaus Skvernelio sprendimą į aplinkos ministro postą siūlyti teisingumo viceministrę Irmą Gudžiūnaitę, sako Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Gentvilas.

Jo manymu, tokį premjero pasirinkimą paskatino ir spaudimas dėl to, kad Ministrų Kabinete esą trūksta moterų.

„Aišku, Skvernelis buvo priverstas reaguoti į prezidentės spaudimą, kad Vyriausybė (likusi. - ELTA) be moterų. Tiesą sakant, tai ne tik prezidentės, bet ir daugelio kitų pabaksnojimus. Nieko blogo apie ją (I. Gudžiūnaitę. - ELTA) nežinau, manau, kad buvo savo vietoje kaip teisingumo viceministrė.

Tikėtina, kad bus sunkus pereinamasis laikotarpis, kai kalbame apie naują sferą - aplinkosaugą - ji tiesiogiai nebuvo aplinkosaugos teisės specialistė. Bet politiniai postai - o čia, reikia pripažinti, yra politinis postas - turi tokią specifiką“, - „Žinių radijo laidoje „Opozicija“ kalbėjo E. Gentvilas.

Jo teigimu, tapus ministre, bendrus vadybinius principus I. Gudžiūnaitė galėtų perprasti per maždaug mėnesį, o įsigilinti į tam tikras savo srities temas gali prireikti ir metų.

Vis dėlto, pasak E.Gentvilo, I. Gudžiūnaitės paskyrimas paneigia „S. Skvernelio mitą“, kad į Vyriausybę ateis profesionalai iš savo sričių.

„Dabar jis jau pereina į politinio atstovavimo, politikų kategoriją, kai politiniame poste vienoje ministerijoje buvęs žmogus gali eiti į politinį postą kitoje ministerijoje, ir niekas nebereikalauja, tarkime, aplinkosaugos žinių. Buvęs ministras Kęstutis Navickas yra aplinkosaugininkas, tad buvo galima sakyti, kad profesionalai ateina iš savo srities.

Dabar atsiranda kilnojimas, kuris prasidėjo, kai buvęs vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius tapo teisingumo ministru“, - teigė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad aplinkos ministro nėra nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą. Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Ketvirtadienį paskelbta, kad S. Skvernelis pateikė prezidentei Daliai Grybauskaitei teisininkės, teisingumo viceministrės I. Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

bet kodel?

niekas nesako Gana,gal laikas dirbti Lietuvai ir Jos Tautai ,kiek galima nuolaidziaut briuseliui,nejaugi keli Mediniai eurai svarbiau uz Lietuvos ir Tautos gerove, nes iki siol 'dirbo' tik saviems ir 'draugeliu'uabams ,o ' darba ' Tevynei tik imitavo, gal gana lobt Valstybes ir Tautos saskaita ,a …?

Julija

Eugenijau, Eugenijau, nagais ir ragais draskaisi, kad tik likti prie lovio...

godumas

simasiu su steponavicium pamirso o ir apie masiuli tegu pamasto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS