Lietuva skyrė 20 tūkst. eurų Palestinos pabėgėliams | KaunoDiena.lt

LIETUVA SKYRĖ 20 TŪKST. EURŲ PALESTINOS PABĖGĖLIAMS

  • 6

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) skyrė 20 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Palestinos pabėgėliams.

Lėšos bus pervestos Jungtinių Tautų pagalbos ir darbų agentūrai Palestinos pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose, nurodo URM.

Agentūra remia daugiau nei 5 mln. Palestinos pabėgėlių, iš jų 1,2 mln. žmonių gyvena absoliučiame skurde, o 700 tūkst. žmonių negali patenkinti pagrindinių maisto poreikių. Neužtikrinus pakankamo finansavimo, agentūra turėtų apriboti savo veiklas, kurias vykdo švietimo, sveikatos ir socialinės apsaugos, stovyklaviečių infrastruktūros, mikrofinansų srityse. Agentūra taip pat teikia neatidėliotiną pagalbą nelaimių atveju ir ginkluotų konfliktų metu.

2017 metais Lietuvos užsienio reikalų ministerija jau skyrė 230 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai nukentėjusiems nuo konfliktų ir stichinių nelaimių Ukrainoje, Sirijoje, Irake, Jemene, Pietų Sudane, Somalyje, Nigerijoje, Malyje, Šri Lankoje ir Siera Leonėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

caca

O nuo ko tie palestinieciai bega? Kas cia tokie negerieciai?

Anonimas

O kas patikrins kieno saskaitoje pinigai atsidure

...

Va va va - kažkada tie palestiniečiai 'bznį' padarė, savo žemes žydams pardavė ("Juk neišsiveš"), o štai dabar - patys ubagais (ir be vietos) liko. Taip kad: Žemė ŠVENTA, ji kaip motina, Jos negalima pardavinėt svetimiems!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS