Lietuva skyrė humanitarinę pagalbą Afrikos, Artimųjų Rytų šalims | KaunoDiena.lt

LIETUVA SKYRĖ HUMANITARINĘ PAGALBĄ AFRIKOS, ARTIMŲJŲ RYTŲ ŠALIMS

  • 8

Lietuva skyrė lėšų humanitarinei pagalbai Jemenui, Sirijai, Pietų Sudanui ir Nigerijai, informavo Užsienio reikalų ministerija (URM).

Ministerija skyrė po 20 tūkst. eurų Jemenui ir Sirijai, po 10 tūkst. eurų – Nigerijai ir Pietų Sudanui humanitarinei pagalbai teikti.

Pažymima, kad Jemeno krizė yra viena iš trijų didžiausių pasaulyje humanitarinių krizių (kartu su Sirijos ir Irako). Šalyje katastrofiška humanitarinė padėtis susidarė dėl ginkluoto konflikto, vykstančio nuo 2015 metų. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, Jemene 18,8 mln. žmonių reikalinga skubi, o 10,3 mln. – ypač skubi humanitarinė pagalba. Gyventojams trūksta maisto, vandens, pagrindinių medicinos paslaugų, nėra tinkamų sanitarinių sąlygų. Jungtinės Tautos šių metų pradžioje paskelbė kvietimą teikti pagalbą Jemenui, pagalbos poreikis siekia 2,1 mlrd. JAV dolerių.

Septintus metus besitęsiantis konfliktas Sirijoje jau pareikalavo daugiau kaip 320 tūkst. žmonių aukų, milijonams žmonių reikalinga skubi pagalba. Skaičiuojama, kad 12,8 mln. žmonių Sirijoje reikalinga medicinos pagalba, šalyje trūksta medicinos darbuotojų, vaistų, medicinos įrangos.

2011 nepriklausomybę gavusiame Pietų Sudane karinis konfliktas vyksta nuo 2013 metų, ekonominė padėtis katastrofiška, dviejose šalies srityse jau paskelbtas badas, dar kelios sritys išgyvena rimtą bado riziką. JT duomenimis, iš viso 7,5 mln. žmonių – daugiau nei pusei šalies gyventojų – reikalinga humanitarinė pagalba, apie 1,1 mln. vaikų trūksta maisto, plinta ligos (cholera). Šalis taip pat išgyvena sausros padarinius.

Šiaurės rytų Nigerijoje dėl karinio konflikto, besikartojančios sausros ir kitų ekologinių problemų susidarė kritinė humanitarinė situacija. Jungtinių Tautų duomenimis, 5,8 mln. šalies gyventojų reikalinga skubi pagalba maistu, o dar 5,1 mln. gyventojų šiemet negalės tinkamai apsirūpinti maistu, jei nebus suteikta skubi pagalba. Skaičiuojama, kad iš viso humanitarinė pagalbą reikalinga 14 mln. šiaurės rytų Nigerijos gyventojų, JT paskelbtam humanitarinio atsako planui įgyvendinti reikia 1,1 mlrd. JAV dolerių, kol kas surinkta tik 5,8 proc. šios sumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Jemenas , Sirija , Pietų Sudanas ir Nigerija skyrė lėšas humanitarinei pagalbai skurstantiems Lietuvos piliečiams. Tikra tiesa.

Anonimas

lietuva nieko ir niekam neskyrė,o valdžia privatizavo tuos pinigus,o parašė,tą ką parašė ir dabar jūs durneliai įrodykite,nes kas atėjo pėsti į seimą,tie išvažiavo su mersedesais ir rūmais

nuojauta kužda

kad tuoj pasibaigs visi pasityčiojimai iš tautos ir iš sudbiurokratiniu kiaulinai teliks šlapia vieta. Protu nesuvokiama, kaip galima atimti pinigus iš mūsų pensininkų ir atiduoti juos R tinginiams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS