Lietuva skyrė pinigų humanitarinei pagalbai Jemenui, Sirijai ir Albanijai | KaunoDiena.lt

LIETUVA SKYRĖ PINIGŲ HUMANITARINEI PAGALBAI JEMENUI, SIRIJAI IR ALBANIJAI

  • 3

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė po 15 tūkstančių eurų Jemenui ir Sirijai bei 10 tūkstančių eurų Albanijai humanitarinei pagalbai teikti.

Humanitarinė krizė Jemene šiuo metu yra didžiausia pasaulyje ir reikalauja neatidėliotino tarptautinės bendruomenės dėmesio. Katastrofiška padėtis susidarė dėl ginkluoto konflikto, besitęsiančio nuo 2015 metų. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, 22,2 mln. šalies gyventojų reikalinga skubi, o 11,3 mln. - ypač skubi humanitarinė pagalba, 17,8 mln. žmonių trūksta maisto. Atsižvelgiant į kritinę situaciją dėl kylančios bado grėsmės, Lietuvos skirtos lėšos humanitarinei pagalbai Jemenui bus pervestos Pasaulio maisto programai.

Konfliktas Sirijoje šalį niokoja jau septintus metus. Jungtinių Tautų teigimu, Sirijoje žuvo 0,4 mln., o humanitarinė pagalba reikalinga 13,5 mln. žmonių. Dėl itin sudėtingos situacijos iš šalies pasitraukė ir pabėgėliais tapo 5,41 mln. asmenų, dar 6,3 mln. buvo priversti palikti savo namus ir persikelti į kitas vietas šalies viduje. Lietuvos skirtos lėšos humanitarinei pagalbai Sirijoje teikti bus pervestos JT Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui.

Lėšos Albanijai skirtos reaguojant į Albanijos Respublikos Vyriausybės pagalbos prašymą. Dėl itin smarkių liūčių daugelyje Albanijos vietų kilę potvyniai padarė šaliai didelių materialinių nuostolių, daug žmonių buvo evakuota.

2017 metais Lietuvos užsienio reikalų ministerija jau skyrė 330 tūkstančių eurų humanitarinei pagalbai teikti nukentėjusiems nuo konfliktų ir stichinių nelaimių Ukrainoje, Sirijoje, Irake, Jemene, Pietų Sudane, Somalyje, Nigerijoje, Malyje, Šri Lankoje, Siera Leonėje ir Dominikoje, Palestinos pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose ir Mianmaro pabėgėliams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kodel

o kodel musu draugai is uz atlanto mums neskiria jokios paramos o mes skiriam parama ju sukeltu karu skurdui paremti

Vadakste

Gerai, Lietuva skyre humanitarinei pagalbai , o kazin ar skiria pinigu tie , kas isivele i karus , kas sukele karus. Kur ziuri Hagos tribunolas ir kada kas uzkirs kelius karams.Stop ginklavimuisi ir karams. Zmonijai reikalinga taika . Karu sukelejams skirt sankcijas. Zmones bukim zmonemis , nezudykim vienas kito. Karai zmonijai yra blogis.

Hmmm

Mejuokinkit Lietuvei,arba jau pasukot politinė kepure sikot o dabar medaliu norit narys kur tie NATO subinlaizos jankiu isperos kurie šaukė vatnikai kur dingot arba taip gily jankiu siknon pasislepet

SUSIJUSIOS NAUJIENOS