Lietuvos ambasadorius su JAV senatoriais diskutuos apie Rusijos grėsmę | KaunoDiena.lt

LIETUVOS AMBASADORIUS SU JAV SENATORIAIS DISKUTUOS APIE RUSIJOS GRĖSMĘ

  • 2

Lietuvos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Rolandas Kriščiūnas antradienį Vašingtone su JAV senatoriais diskutuos apie Rusijos keliamas grėsmes.

Diplomatas dalyvaus Senato Asignavimų komiteto Valstybės departamento, užsienio operacijų ir su tuo susijusių programų pakomitečio posėdyje, BNS informavo Užsienio reikalų ministerija (URM).

Pakomitečio pirmininko senatoriaus Lindsey Grahamo (Lindsio Grejemo) kvietimu posėdyje taip pat dalyvaus Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Gruzijos ambasadoriai ir Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

„Lietuvos ambasadorius R.Kriščiūnas pasidalins vertinimais apie Rusijos keliamas grėsmes, papasakos apie žingsnius, kurių Lietuva imasi siekdama sumažinti šias grėsmes“, – teigia URM.

Anot jos, šių Senato pakomitečio klausymų tikslas yra ruošiantis 2018 metų JAV biudžeto svarstymams įvertinti Rusijos keliamas grėsmes ir suvokti lėšų, reikalingų joms atremti, poreikį Amerikoje ir Europoje.

Reaguodama į Rusijos 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją ir paramą separatistams Ukrainos rytuose, JAV į Baltijos šalis oro policijos misijai sustiprinti atsiuntė papildomų naikintuvų, taip pat Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje dislokavo po kuopą karių.

Šiemet Lenkijoje Jungtinės Valstijos dislokavo karių brigadą ir ėmė vadovauti šioje šalyje formuojamam NATO batalionui.

Kai kurie Europos pareigūnai nerimauja, kad naujasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) gali sumažinti JAV įsipareigojimus Europos gynybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

motė

bendradarbiavimas matosi aiškiai karaliaučiuje didinant ginkluotę

...

Chm: JAV su Rusija bendradarbiauja, o mes iš kailio neriamės bebandydami tas šalis supriešinti?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS